Jumbo wil slagerij verkopen aan Meat Friends

24 augustus 2016

Jumbo wil de Centrale Slagerij in Beilen verkopen aan vleesverwerker Meat Friends. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt. De verkoop is onderdeel van de optimalisering die Jumbo eerder dit jaar aankondigde en is erop gericht de Jumbo winkelformule verder te versterken door zoveel mogelijk te focussen op de kernactiviteiten.

Rund- en varkensvlees

De Centrale Slagerij in Beilen produceert dagelijks een grote verscheidenheid aan vleesproducten voor Jumbo Supermarkten. Onder meer rund- en varkensvlees wordt er verwerkt tot voorverpakte en geëtiketteerde consumptieproducten, van hamburgers en gehakt, tot worstjes voor op de barbecue. Ook na de overname zal de slagerij uitsluitend aan Jumbo leveren.

Expert op vleesgebied

In een toelichting noemt Jumbo-topman Frits van Eerd Meat Friends een zeer geschikte partij om de Centrale Slagerij over te nemen. "Meat Friends is een professioneel Nederlands bedrijf en een expert op het gebied van vlees. We kennen hen al vele jaren als een partner waarmee we goed kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen in de markt. Daarbij delen we een gezamenlijke passie voor de klant. Meat Friends heeft ook een scherp oog voor duurzame bedrijfsvoering en is gespitst op continuïteit."

Extra slagkracht

Algemeen directeur Stan Quinten van Meat Friends kijkt uit naar de voorgenomen overname: "De Centrale Slagerij van Jumbo sluit zeer goed aan bij onze werkwijze. We hebben een gemeenschappelijke visie op het gebied van kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. De geplande overname past ook goed binnen de ambitie van Meat Friends om verder te groeien. Deze aanwinst zal ons extra slagkracht geven om adequaat te reageren op trends in de markt en in te spelen op de behoeften van de consument."

Alle 103 medewerkers van de Centrale Slagerij in dienst van Jumbo gaan over naar Meat Friends.

Altijd op de hoogte blijven?