Finalisten 'Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland'

21 november 2016

Het Koning Willem I College uit Den Bosch is doorgedrongen tot de finale van het 'Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland'. Een jury van top koks koos het gerecht 'Krokante Varkensoor en Toffee van Buikspek van het Livar Varken' van Daan van Schijndel en Quintus te Duits als finalist. Op zaterdag 26 november strijden Daan en Quintus om de hoofdprijs. Er worden een paar duizend bezoekers verwacht.

Krokante Varkensoor en Toffee van Buikspek

Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in restaurants. Daarom organiseren horecagroothandel Hanos, horeca vakblad Passion Hi en de Nederlandse varkenshouders elk jaar de wedstrijd 'het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland'. Vooral leerling koks werden dit maal uitgedaagd om zelf een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht te ontwikkelen. De jury is dit jaar bijzonder gecharmeerd van de 'Krokante Varkensoor en Toffee van Buikspek van het Livar Varken met een crème van Pastinaak en Zoetzure Appel' van het Koning Willem I college uit Den Bosch. Hun leerlingen Daan van Schijndel en Quintus te Duits ontwikkelden het gerecht zelf onder begeleiding van hun docent Twan Musters. Alle drie vinden ze dat varkensvlees absoluut niet misstaat op de menukaart van de beste restaurants. “Goed varkensvlees leent zich juist typisch voor uitdagende en creatieve gerechten.”

  •  

Altijd op de hoogte blijven?