Nieuws
Wildpeper

Ambachtelijke slagers, poeliers en wijnhandelaren uit de Achterhoek streden 30 november voor de eerste keer om de titels Achterhoek Wild Paté, Wild Peper, Wild Paté Wijn en Wild Peper Wijn. Keurslager Rexwinkel uit Borculo maakte de beste wildpate, Keurslager H. van Dam uit Zutphen de beste wildpeper.

JR Wijn en Spijs uit Delden organiseerde deze wedstrijd in samenwerking met Oranjerie Ruurlo. Alle producten werden beoordeeld door een proefpanel van chefkoks, maitre-sommeliers en fijnproevers, waaronder Arie en Ria Kaal voormalig patron cuisinier en maître sommelier van Restaurant ’t Wolfersveen in Zelhem. De nummers 1, 2 en 3 in de categorieën kregen allemaal een beker

De uitslag

In de categorie ‘Wild Paté’

  1. Keurslager Rexwinkel in Borculo
  2. Keurslager Schuurman in Lichtenvoorde
  3. Keurslager Boenders in Eibergen

In de categorie ‘Wild Peper’ 

  1. Keurslager H. van Dam in Zutphen
  2. Keurslager Gleis in Aalten
  3. Keurslager Rexwinkel in Borculo

In de categorie ‘Wild Paté Wijn’ 

  1. Wijnhandel Smit in Vorden
  2. Wijn van Heléne in Lochem
  3. Wijnhandel Schaapveld in Zutphen

In de categorie ‘Wild Peper Wijn’

  1. Wijngoed Montferland in Genderingen
  2. Wijnhandel Schaapveld in Zutphen
  3. Wijnwinkel Neleman in Zutphen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *