Ahmed Papa: halal slagerij en toko

5 maart 2020 Naomi Heidinga

Ahmed Papa is de naam van de slagerij annex toko van Ahmed Khalifa, gevestigd in het Almeerse Homeruskwartier. In 2017 werd Ahmed Papa uitgeroepen tot islamitisch slager van het jaar. Ahmed runt de winkel samen met zijn vrouw Diana.

Het is geen klassieke slagerij; door het grote gebouw waarin de winkel gevestigd is en het rijke assortiment, doet het meer denken aan een bazaar. Ahmed Papa is gevestigd in de Homerusmarkt, een verzamelgebouw dat is verdeeld in units, waarin meerdere food- en horecabedrijven zijn ondergebracht.

Egypte

Ahmed rolde bij toeval in het vak. Op zijn tiende stopte hij met school en kreeg hij een baantje bij een slagerij. Hij woonde toen nog in zijn geboorteland Egypte, waar hij het slagersvak leerde. In 2000 kwam hij voor het eerst naar Nederland. Ook hier werkte hij in verschillende slagerijen. Telkens bleef hij een aantal jaar om vervolgens terug te keren naar zijn vaderland. Maar Nederland bleef trekken, inmiddels woont hij er permanent. “Ik heb hier mijn leven opgebouwd, samen met mijn vrouw en mijn twee kinderen.”

Sindsdien timmert hij aan de weg met zijn eigen bedrijf, dat hij overnam van een andere ondernemer. “We hadden eerst een kleine winkel hierboven,” zegt Ahmed terwijl hij naar de eerste verdieping wijst. “Bij de vorige eigenaar liep de zaak niet, maar met onze winkel gaat het goed. We hebben inmiddels zes units op de begane grond. Die heb ik erbij gekocht.” Het geeft hem de ruimte voor de verkoop van rijst, kruiden en specerijen, naast zijn vleesproducten. Ook heeft hij verse groenten, als okra en kousenband. Vlees is volgens Ahmed een onderdeel van het kookfestijn. En zijn assortiment blijft groeien. “Klanten vragen me om artikelen toe te voegen, zodat ze niet naar de stad hoeven.” 

Meer weten over Ahmed Papa? Lees dan het complete artikel online of in Vlees+ 1-2020. Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar €49,99 ex BTW voor het eerste jaar! 

Altijd op de hoogte blijven?