Bouw nieuwe slachterij Vion gestart

30 mei 2017

De eerste betonpalen voor een gloednieuwe slachterij van Vion in Leeuwarden zijn in de grond geslagen. Heiers van Van 't Hek uit Sliedrecht slaan de palen in opdracht van Jorritsma Bouw in Bolsward. In het pand worden straks 2.500 runderen per week aangevoerd.

Slachthuis Vion

De grootste slachterij van Nederland koos voor de Friese hoofdstad vanwege de ligging in  het centrum van de rundveehouderij in Noord-Nederland. De korte transportafstanden zorgen voor betere condities voor de dieren. Een glazen gang door delen van het slachthuis zorgt voor openheid. Ook zullen er videocamera's worden opgehangen. Zo'n honderd medewerkers kunnen er straks aan de slag.

Nieuwe slachterij

Vion investeert 15 miljoen euro in de nieuwe slachterij. Dit slachthuis gaat ook biologisch rundvlees verwerken. Volgens Vion en samenwerkingspartner Waddenvlees, die beiden de aanvoer verzorgen, is de markt voor biologisch rundvlees sterk aan het groeien. Het duo is marktleider in Nederland. Het nieuwe pand komt pal tegenover Dairy Campus aan de zuidzijde van Leeuwarden.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?