Cao-onderhandelingen slagersbranche

Winkelinrichting-dossier

KNS heeft een eindbod voor een nieuwe cao uitgebracht aan de vakbonden. Dit gebeurde na vier onderhandelingsrondes zo staat op de website van de brancheorganisatie te lezen. Het eindbod omhelst een loonsverhoging van 2,5% vanaf 1 maart 2019 en een verlaging van de zondagtoeslag naar 80 procent. Het werken op zondag blijft ook vrijwillige basis.

In het bod wordt de vakvolwassenleeftijd in twee stappen verlaagt. Van 23 naar 22 jaar per 1 januari 2019, en van 22 naar 21 jaar vanaf 1 juli 2019. Dit gebeurt vanwege wijzigingen in de Wet op het minimum(jeugd)loon. Dit betekent dat ook de salarisschalen moeten worden aangepast.

De huidige reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer wordt vervangen door een vergoeding van 15 cent per kilometer. Over de eerste 10 kilometer wordt geen vergoeding betaald. Andere bepalingen zijn het aanpassen van de definitie van ploegendienst, er komen voorwaarden aan het implementeren van een drieploegendienst en toilettijd wordt doorbetaald.

Het eindbod van KNS ligt nu bij de vakbonden. KNS verwacht dat deze begin maart zullen reageren. Voor meer informatie over de cao heeft de KNS voor haar leden een dossier op de website.

Bron: KNS

Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Finalisten Spareribs Trophy

Finalisten Spareribs Trophy

De jury van de Spareribs Trophy moest gisteren, 23 mei, aan de bak. 104 slagers deden mee aan de wedstrijd en jury leden keurden alle inzendingen zorgvuldig. Uiteindelijk rolden er 10 finalisten uit. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het KNS Inspiratiecongres op 24 juni. De kwaliteit van de inzendingen was in orde. "Gebalanceerde...

Programma KNS Inspiratiecongres

Programma KNS Inspiratiecongres

Het KNS Inspiratiecongres vindt plaats op 24 juni. De organisatie belooft "een dosis kennis, inzicht en ideeën in combinatie met een aanbod van smakelijke gerechten en drankjes". Op het programma staan twee sprekers en de uitreiking van de Spareribs Throphy. Voorafgaand aan het congres is de ALV De twee sprekers op het inspiratiecongres zijn Toon...

(Girl)power op de IFFA

(Girl)power op de IFFA

Van 4 t/m 9 mei staat Messe Frankfurt in het kader van de vleesindustrie. De IFFA is de grootste internationale vleesbeurs ter wereld. Vooral voor de industrie, maar deze editie is de volledige keten aanwezig, van slacht tot verpakken. Maar ook is er de finale van de International Young Butchers Competition (IYBC).