Aanmelding Lekkerste Bal Gehakt-wedstrijd gestart

160727 KNS-Lekkerste_bal_logo

De strijd om de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland is weer begonnen. Het is de laatste vakwedstrijd van het jubileumjaar van de KNS. Op 15 september vindt de eerste ronde plaats waarbij de jury alle inzendingen zowel koud als warm keurt. De jury bestaat dit jaar uit tv-kok en schrijver Julius Jaspers, winnaar van vorig jaar Paul Brands van Keurslagerij van Hest en SVO-docent Gertjan Verzijl.

De bal gehakt is een publiekslieveling en klassieker. Wie maakt in 2016 de lekkerste bal gehakt van Nederland? Niet alleen levert meedoen veel publiciteit op, ook krijgt elke deelnemer een gedetailleerd juryrapport waarmee hij kan laten zien waar zijn product staat en waar nog ruimte voor (eventuele) verbetering is.

Na deze eerste keuring op 15 september wordt de top 10 van finalisten vastgesteld. Deze finalisten gaan op 29 september opnieuw de strijd met elkaar aan. De finale inzending wordt dan nogmaals zorgvuldig door de jury gekeurd waarbij ook de mystery-aankoop beoordeeld wordt.

De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 10 oktober tijdens de VAS-beurs.

Lees hier de spelregels en meld je aan.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.

De VAS is voorbij

De VAS is voorbij

De VAS is weer achter de rug. Als je het mij vraagt, een goede beurs, met prima vakwedstrijden en uitstekende winnaars. Een leuke beurs ook, die ondanks de locatie, toch Amsterdamse gezelligheid kende.

Keurslager Jongmans winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2019

Keurslager Jongmans winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2019

Slager Jean-Pierre Jongmans van Keurslager Jongmans uit Klundert won de KNS-vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2019. Op 5 november kreeg de slager de prijs uit handen van juryvoorzitter Dennis van Dun en tv-presentatrice Corine Boon. Dit gebeurde tijdens de VAS beurs in de Beursfabriek in Nieuwegein.