Aanmelding Lekkerste Bal Gehakt-wedstrijd gestart

De strijd om de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland is weer begonnen. Het is de laatste vakwedstrijd van het jubileumjaar van de KNS. Op 15 september vindt de eerste ronde plaats waarbij de jury alle inzendingen zowel koud als warm keurt. De jury bestaat dit jaar uit tv-kok en schrijver Julius Jaspers, winnaar van vorig jaar Paul Brands van Keurslagerij van Hest en SVO-docent Gertjan Verzijl.

De bal gehakt is een publiekslieveling en klassieker. Wie maakt in 2016 de lekkerste bal gehakt van Nederland? Niet alleen levert meedoen veel publiciteit op, ook krijgt elke deelnemer een gedetailleerd juryrapport waarmee hij kan laten zien waar zijn product staat en waar nog ruimte voor (eventuele) verbetering is.

Na deze eerste keuring op 15 september wordt de top 10 van finalisten vastgesteld. Deze finalisten gaan op 29 september opnieuw de strijd met elkaar aan. De finale inzending wordt dan nogmaals zorgvuldig door de jury gekeurd waarbij ook de mystery-aankoop beoordeeld wordt.

De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 10 oktober tijdens de VAS-beurs.

Lees hier de spelregels en meld je aan.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Meer dan 80 slagers schreven zich in voor de KNS-vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. De vakjury keurde alle inzendingen en maakte 10 september tien finalisten bekend. Op 30 september wordt bekend welke slager dit jaar de Lekkerste Bal Gehakt maakt.

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2020 gaat door. In oktober strijden slagers voor de 46ste keer om de kampioensprijs 'de bronzen rookworst'. Slager Wout van Veen won de vorige editie van deze wedstrijd.

Campagne 'Zorg voor een vakantierooster' nu online

Campagne 'Zorg voor een vakantierooster' nu online

De KNS ontwikkelde voor de zomermaanden voor de slagers een campagne met een verwijzing naar onze huidige manier van leven met als thema ‘Omdat we thuisblijven deze zomer’. Deze campagne bestaat uit drie boodschappen. De eerste ('Soms moet je even doorbijten') is net afgelopen en vandaag op 1 juli start de tweede: 'Zorg voor een vakantierooster'. In...