Finalisten Grote Grillworsttest 2016 bekend

22 januari 2016 Vleesmagazine

De tien finalisten van de Grote Grillworsttest zijn bekend. De winnaar wordt op de finaleavond op 16 februari bekend gemaakt bij de Glazen Ruimte in Maarssen.

Op 21 januari vond de eerste ronde van de Grote Grillworsttest 2016 plaats bij SVO in Rijswijk. Maar liefst 180 slagers schreven zich in voor de wedstrijd die vorig jaar is geïntroduceerd.

De jury van de Grote Grillworsttest bestaat uit juryvoorzitter Pierre Wind, Ron Kinkelaar (namens SVO) en winnaar Grote Grillworst 2015 Peter Tap van Keurslager Simon Muilwijk. Simon Muilwijk is in deze voorronde toegevoegd aan de jury gezien de grote hoeveelheid te keuren producten. Paul van Trigt had de wedstrijdleiding over de Grote Grillworsttest.

Tijdens de keuring boog de jury zich over de inzendingen die zowel koud als warm werden gekeurd. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘Uitwendig aanzien en uitwendige kleur’ ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’ ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Op basis van deze keuring zijn tien finalisten genomineerd.

Dit zijn de slagerijen, in willekeurige volgorde, die zich hebben geplaatst voor de finale van de Grote Grillworsttest.

  • • Slagerij Strijbos uit Goirle
  • • Slagerij de Adelaar uit Apeldoorn
  • • Slagerij van Schaik uit Huizen
  • • Keurslager Frank van Gils uit Oosterhout
  • • Gildeslager Koekman uit Nieuwegein
  • • Slagerij Molenaar uit Lexmond
  • • Gildeslager Boersema uit Grijpskerk
  • • Keurslager Rien Baas uit Leerdam
  • • Slagerij Steltenpool uit Hoevelaken
  • • Slagerij Voorburg uit Voorburg
  • De jury over de tien finalisten: ‘Een lekkere grillworst is een relatief moeilijk product. Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. Deze tien slagers bevestigen de goede reputatie van de grillworst. Om van een gekookte worst een grillworst te maken, vraagt om vakmanschap! Deze finalisten hebben een eerlijk product gemaakt met een echte grillsmaak.’
  • De finalekeuring, die op 4 februari plaatsvindt, bestaat uit drie onderdelen:

• Mysteryaankoop van het product.

• Schriftelijke omschrijving allergeneninformatie van het product.

• Inzending en keuring van producten voor de finaleronde op 4 februari.

Altijd op de hoogte blijven?