Finalisten Spareribs Trophy

Spareribs_VLE 3-2019

De jury van de Spareribs Trophy moest gisteren, 23 mei, aan de bak. 104 slagers deden mee aan de wedstrijd en jury leden keurden alle inzendingen zorgvuldig. Uiteindelijk rolden er 10 finalisten uit. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het KNS Inspiratiecongres op 24 juni.

De kwaliteit van de inzendingen was in orde. "Gebalanceerde spareribs zijn de revue gepasseerd. Alle deelnemende slagers hebben hun best gedaan met verzorgde spareribs. Het was een hele kluif met recht; maar vooral een mooie wedstrijd", aldus de jury.

Dit jaar bestaat de jury bestaat dit jaar uit tv-kok en juryvoorzitter René Pluijm, de winnaar 2018 John van Tilburg, svo-docent en keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht Ronnie Poeste en Lida Koelewijn van Keurslagerij Koelewijn. Zij keurden alle spareribs zowel warm als koud en letten daarbij op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie.

De finalisten zijn: 

  • Keurslagerij De Adelaar, Apeldoorn
  • Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik, Leiden
  • Keurslager Horst, Epe
  • Slagerij Aldershof, Oosterwolde
  • Keurslager Tim Janssen, Groesbeek
  • De Ambachtelijke Dorpsslagerij, Amersfoort
  • William Hermanussen, Keurslagerij en Catering, Overasselt
  • Keurslagerij Van Strien, 's-Gravenmoer
  • Slagerij Wout van de Veen, Ederveen
  • Keurslagerij Koen van Vugt, Drunen

De Spareribs Trophy is een van de drie vakwedstrijden die de KNS jaarlijks organiseert. De andere twee zijn De Grote Grillworst Test en De Lekkerste Gehaktbal. Slagers kunnen zich voor deze vakwedstrijden inschrijven op de website van KNS.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Spareribs Trophy 2019 voor Keurslagerij William Hermanussen

Spareribs Trophy 2019 voor Keurslagerij William Hermanussen

Keurslagerij en Catering William Hermanussen won gisteravond 24 juni de Spareribs Trophy 2019. Hij kreeg de trofee uit handen van juryvoorzitter René Pluijm tijdens het KNS Inspiratiecongres. Slager William Hermanussen was dolblij. “Voor de tweede keer hebben wij deze vakwedstrijd gewonnen. Wij zijn dan ook super trots, dat we...

Programma KNS Inspiratiecongres

Programma KNS Inspiratiecongres

Het KNS Inspiratiecongres vindt plaats op 24 juni. De organisatie belooft "een dosis kennis, inzicht en ideeën in combinatie met een aanbod van smakelijke gerechten en drankjes". Op het programma staan twee sprekers en de uitreiking van de Spareribs Throphy. Voorafgaand aan het congres is de ALV De twee sprekers op het inspiratiecongres zijn Toon...

Inschrijving Spareribs Trophy 2019 geopend

Inschrijving Spareribs Trophy 2019 geopend

Binnenkort gaat de Spareribs Trophy van start.  Slagers kunnen zich inschrijven voor deze vakwedstrijd. Vorig jaar won Slagerij van Tilburg deze prijs.