Foodvakdag: nieuw vakevenement van Vlees+ voor retailers in food

foodvakdag

Foto: Henk Riswick

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Daarom organiseert Vlees+ op maandag 29 juni de Foodvakdag. Dit nieuwe overkoepelde vakevenement geeft retailers in food antwoord op dit soort vragen.

De Foodvakdag bestaat uit korte, dynamische, inspirerende en informatieve seminars en workshops die de bezoekers informeren over vakgerelateerde onderwerpen naar keuze. Het evenement is bestemd voor alle professionals uit de foodretail, van vlees tot vis, van brood tot kaas en van dranken tot ijs. De locatie is de Maurtiskazerne in Ede.

Het programma

De dag start met een inspirerende openingslezing van ondernemer en retailcoach Johan de Meij over De zelfsturende Ondernemer. Hierna volgen korte sessies in de vorm van seminars en workshops boordevol interessante informatie voor de foodondernemer. Op het programma staan onderwerpen als wetgeving, hygiëne, marketing, sociale media en bedrijfsovername. Deelnemers kunnen zelf kiezen welke workshops voor hen het meest interessant zijn.

De dag wordt afgesloten met een discussieronde. Verschillende winkeliers, onder andere columnisten van de Alea foodvakbladen, gaan onder leiding van vinoloog en wijn & spijspecialist Barbara Verbeek met elkaar in gesprek over onderwerpen uit het foodretailersvak. Tot slot is er een gezellige netwerkborrel.

Mauritskazerne

De locatie voor de Foodvakdag is de Mauritskazerne, een prachtige evenementenlocatie. Naast een mooi gebouw biedt deze locatie samenwerking met lokale ambachtelijke bedrijven. Zij serveren de lunch.

Tickets voor deze unieke dag zijn 35 euro (ex btw). Abonnees van de foodtijdschriften van Alea Publishers - Bakkers in BedrijfEVMIPompshopVakblad IJsVismagazine en Vlees+ - bezoeken dit evenement gratis. Dit geldt ook voor abonnees op Foodpersonality en leden van Foodlog. Ga voor meer informatie over de Foodvakdag naar de website.

Wilt u een workshop geven tijdens de Foodvakdag? Neem dan contact op met Gjelt Douma via gjeltdouma@aleapublishers.nl of +31(0)6-46751467.

Foodvakdag logo 29 juni_klein

Reactie toevoegen

 
Lees ook
De 'vleesweters' van Slagerij Van der Meer uit Castricum

De 'vleesweters' van Slagerij Van der Meer uit Castricum

De vleesweters noemen ze zichzelf. Bij Slagerij Van der Meer uit Castricum staan puur vlees en ambacht centraal. Met workshops en het actief aanbieden van vergeten vlees etaleert eigenaar Joost van der Meer zijn vakkennis. “We willen laten zien dat we echte slagers zijn.”

Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal

Wat is er enorm veel veranderd sinds mijn laatste column. Schreef ik afgelopen editie nog over het plezier dat we hebben in ons vak, komt daar ineens een coronacrisis overheen. Onze minister-president zegt: “bleib zu Hause, restez à la maison, blijf thuis.” Hij heeft er ook nog een leuke kreet bij bedacht: “de intelligente lockdown.”

Coronacrisis leidt tot extra service

Coronacrisis leidt tot extra service

De consumentenbehoefte verandert razendsnel, als gevolg van het coronavirus. Slagers merken dat uiteraard ook en spelen hier massaal op in door bestel- en bezorgmogelijkheden te bieden.