Genomineerden Worstenmakerij en Traiteur van het jaar bekend

Gilde slager logo

De Gildeslager reikt maandag 21 januari weer de prijzen ‘Worstmakerij van het jaar’ en ‘Traiteur van het jaar’ uit. De nominaties zijn inmiddels bekend. 21 januari vindt ook de jaarvergadering plaats.

Ambacht, inspiratie, verbinding en kennisdeling staan centraal bij De Gildeslager. Om specifieke vakkennis te borgen, kwaliteit te garanderen en innovatie in het ambachtelijke vak te stimuleren, reikt het bestuur van De Gildeslager jaarlijks prijzen voor ‘Traiteur van het jaar’ en ‘Worstmakerij van het jaar’ uit aan haar leden. 

Het afgelopen jaar vonden de leden van De Gildeslager onverwachte keuringen plaats. De vakjury beoordeelde diverse slagerijproducten zoals vleeswaren, worst en maaltijden op onder meer vakmanschap, geur, smaak en versheid. Ook werden de producten microbiologisch gekeurd.

De jury maakte begin december de genomineerden voor 2019 bekend door ze persoonlijk een oorkonde te overhandigen. De genomineerden voor ‘Worstmakerij van het jaar 2019’ zijn:

  • Slagerij John de Roode te Heemskerk
  • Slagerij worstmakerij Besteman te Beverwijk
  • Slagerij Gebroeders Hiel te Barendrecht
  • Gildeslagerij Hoogendoorn te Zuidland
  • Slagerij Gleis te Aalten
  • Gildeslager Blokhuis te Denekamp
  • Superslagerij Brouwers te Beek en Donk
  • Gildeslagerij Oomen te Gameren
  • Slagerij Lotgering te Bunnik
  • Slagerij Putman te Arnhem
  • Slagerij Kusters te Margraten
  • Verkoeijen Partyservice& Slagerij te Leunen
  • Gildeslager Grouwe te Zwartemeer
  • Kwaliteitsslagerij Dol te Langweer

En de genomineerden voor ‘Traiteur van het jaar 2019’ zijn:

  • Slagerij Veenboer te Assendelft
  • Van Leeuwen Vleesch te Overveen
  • Slagerij Mourik Krimpen a/d IJssel
  • Slagerij Gebroeders Hiel te Barendrecht
  • Gildeslager van Dijk te Brummen
  • Slagerij Rodenburg te Gorssel
  • Gildeslagerij Strijbos te Goirle
  • Versplein Augustinus te Tiel
  • Kwaliteitsslagerij Ariessen te Veenendaal
  • Slagerij Putman te Arnhem
  • Slagerij Pinckaers te Eijsden
  • Slagerij Wim Jacobs te Echt
  • Gildeslager Mekers te Heino
  • Gildeslager Kuipers te Zuidbroek

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Drie Branche-erkende Meesterslagers erbij

Drie Branche-erkende Meesterslagers erbij

Nederland heeft er weer drie Branche-erkende Meesterslagers bij. Op 18 maart kregen Arno de Best, Herman ter Weele en Johan van Uden de bijbehorende oorkonde en speldje uitgereikt door de voorzitter van de Commissie Meesterproef, Ad Bergwerff. Deze roemde de vaardigheden van de drie slagers, elk specialist op hun eigen vakgebied. “Arno is een...

RBK Group presenteert zich op IFFA

RBK Group presenteert zich op IFFA

IFFA, de beurs voor de vleesindustrie die elke drie jaar wordt gehouden, vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 9 mei in Messe Frankfurt. RBK Group is een van de exposanten op deze internationale vakbeurs. Op IFFA neemt RBK Food Projects de bezoeker mee in de wereld van duurzaam ontwikkelen en bouwen, en laat de laatste ontwikkelingen op...

De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

De broers Joop en Peter Hiel komen uit een echte slagersfamilie. Zowel hun opa als hun vader hadden een slagerij. Ook Joop en Peter zitten in het slagersvak. Samen met hun compagnon Jacob Roodenburg runnen ze de Slagerij Gebroeders Hiel. De slagerij van hun vader zat in een dijkwinkel in Rotterdam-Zuid. Het gezin woonde boven de winkel en beide broers...