Genomineerden Worstenmakerij en Traiteur van het jaar bekend

Gilde slager logo

De Gildeslager reikt maandag 21 januari weer de prijzen ‘Worstmakerij van het jaar’ en ‘Traiteur van het jaar’ uit. De nominaties zijn inmiddels bekend. 21 januari vindt ook de jaarvergadering plaats.

Ambacht, inspiratie, verbinding en kennisdeling staan centraal bij De Gildeslager. Om specifieke vakkennis te borgen, kwaliteit te garanderen en innovatie in het ambachtelijke vak te stimuleren, reikt het bestuur van De Gildeslager jaarlijks prijzen voor ‘Traiteur van het jaar’ en ‘Worstmakerij van het jaar’ uit aan haar leden. 

Het afgelopen jaar vonden de leden van De Gildeslager onverwachte keuringen plaats. De vakjury beoordeelde diverse slagerijproducten zoals vleeswaren, worst en maaltijden op onder meer vakmanschap, geur, smaak en versheid. Ook werden de producten microbiologisch gekeurd.

De jury maakte begin december de genomineerden voor 2019 bekend door ze persoonlijk een oorkonde te overhandigen. De genomineerden voor ‘Worstmakerij van het jaar 2019’ zijn:

  • Slagerij John de Roode te Heemskerk
  • Slagerij worstmakerij Besteman te Beverwijk
  • Slagerij Gebroeders Hiel te Barendrecht
  • Gildeslagerij Hoogendoorn te Zuidland
  • Slagerij Gleis te Aalten
  • Gildeslager Blokhuis te Denekamp
  • Superslagerij Brouwers te Beek en Donk
  • Gildeslagerij Oomen te Gameren
  • Slagerij Lotgering te Bunnik
  • Slagerij Putman te Arnhem
  • Slagerij Kusters te Margraten
  • Verkoeijen Partyservice& Slagerij te Leunen
  • Gildeslager Grouwe te Zwartemeer
  • Kwaliteitsslagerij Dol te Langweer

En de genomineerden voor ‘Traiteur van het jaar 2019’ zijn:

  • Slagerij Veenboer te Assendelft
  • Van Leeuwen Vleesch te Overveen
  • Slagerij Mourik Krimpen a/d IJssel
  • Slagerij Gebroeders Hiel te Barendrecht
  • Gildeslager van Dijk te Brummen
  • Slagerij Rodenburg te Gorssel
  • Gildeslagerij Strijbos te Goirle
  • Versplein Augustinus te Tiel
  • Kwaliteitsslagerij Ariessen te Veenendaal
  • Slagerij Putman te Arnhem
  • Slagerij Pinckaers te Eijsden
  • Slagerij Wim Jacobs te Echt
  • Gildeslager Mekers te Heino
  • Gildeslager Kuipers te Zuidbroek

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Week van de Slager toont veelzijdigheid ambacht

Week van de Slager toont veelzijdigheid ambacht

Van 13 tot en met 18 mei 2019 kunnen slagers weer het ambacht, de creativiteit en veelzijdigheid van hun vak laten zien tijdens de Week van de Slager. Naast een nieuwe naam en een nieuw logo heeft het evenement ook een nieuw thema: 'een verrassend veelzijdig vak’. Slagersvak en ambacht Het doel van de Week van Slager is hetzelfde als vorig jaar...

Vleeskunst geveild voor Chabot Museum

Vleeskunst geveild voor Chabot Museum

In 't Ambachtshuys in Rotterdam-Hilligersberg veilde veilingmeester Hugo Borst drie kunstwerken van slager en vleeskunstenaar Jan Willem Tol. De werken brachten ruim 5.000 euro op voor het restauratiefonds van het Chabot Museum. Dat meldt RTV Rijnmond De varkenskoppen waren gemaakt van paté. "We hebben mallen, net als een cakeblik, in de...

SVO biedt masterclasses voor studenten

SVO biedt masterclasses voor studenten

Studenten van SVO vakopleiding food kunnen iedere laatste woensdag van de maand een masterclass volgen om hun kennis te verbreden. Op deze manier biedt SVO studenten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Studenten maken niet alleen kennis met een expert, maar kunnen ook netwerken met vakgenoten. De bijeenkomsten zijn niet alleen toegankelijk...