Gilde wil Enkco overnemen

Gilde Buy Out wil Enkco Holding in Holten overnemen. De producent van vleesproducten en vleesvervangers en het private equity fonds hebben dat gemeld aan de Autoriteit Consument en Markt.

De melding is gedaan op 8 mei. De ACM heeft vier weken de tijd om te onderzoeken of er na de overname nog voldoende concurrentie overblijft. Indien nodig kan die periode verlengd worden.

Vivera

Enkco produceert zowel diepgevroren als koelverse vleesproducten en vleesvervangers. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van lokale grondstoffen, bijvoorbeeld de lupine voor de vleesvervangers, die worden verkocht onder de merknaam Vivera. Op de Horecava, in januari 2015, introduceerde het bedrijf de lupineburger, een hybride product met lupine en rundvlees.

Gilde investeert in middelgrote ondernemingen in Europa in verschillende sectoren, met name in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Gilde participeert onder andere in de Duitse diepvriesfabrikant Eismann en in Plukon Food Group. In januari werd bekend dat Gilde van Plukon, onder meer bekend van Friki, af wil.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Lees ook
Van Melik Food Groep neemt Bleijlevens Vleeswaren over

Van Melik Food Groep neemt Bleijlevens Vleeswaren over

Van Melik Food Groep neemt het familiebedrijf Bleijlevens Vleeswaren uit Simpelveld over. De directies van beide bedrijven brachten het nieuws op 7 juli naar buiten na de ondertekening van de koopakte. Bleijlevens Vleeswaren Bleijlevens Vleeswaren is al ruim een eeuw actief in de vleeswereld. Sinds de jaren '70 is het bedrijf gericht op het produceren...

Vion breidt uit in Beieren

Vion Food Group breidt uit in Beieren. De vleesproducent neemt vleeswarenspecialist Otto Nocker in Germaringen en zes vlees- en versmarkten over. De Beierse bedrijven waren onderdeel van de failliet verklaarde groep LUTZ Fleischwaren GmbH. De overname van Otto Nocker past binnen de groeistrategie die Vion in 2016 aangekondigde. Vion streeft naar goede marktposities met sterke regionale merken, volgens CEO Francis Kint van Vion. Otto Nocker Otto Nocker staat bekend als 'De fijnproevers uit de Allgäu'. Dit past uitstekend bij de strategie van Vion waarbij een verdieping van de waardeketen centraal...

‘Tijd nu wel rijp voor hybride vlees’

Tot nog toe flopte vlees dat deels is verdund met plantaardige eiwitten keer op keer. Consumenten wilden er niet aan en vonden het nep en minderwaardig. Toch herintroduceert fabrikant Enkco dit najaar hybride vlees op de markt. Ook Schouten Europe en Lactotrade zien kansen in deze markt. Hybride vlees De 'pioniers van toen' staan weer te trappelen om hybride vlees op de markt te brengen, meldt de LevensmiddelenKrant. In een interview leggen de pioniers uit waarom hybride vlees nu wel een succes gaat worden: consumenten snappen inmiddels waarom ze minder vlees moeten eten. Nu weten ze dat het goed...