Vivera Foodgroup verkoopt Enkco

Vivera_logo

De Vivera Foodgroup heeft het vleesbedrijf Enkco verkocht aan Van Loon Group. Met de overgebleven bedrijfsonderdelen Vivera, Culifrost en Dutch Tofu Company richt de groep zich nu volledig op de plantaardige markt. 

Enkco werd in 1960 opgericht als 'Eerste Nederlandse Keurslagers Combinatie'. Het bedrijf is gespecialiseerd in koelverse en diepgevroren vleesproducten. Sinds eind mei maakt Enkco deel uit van de Van Loon Group, een groep van vleesverwerkende bedrijven. Onder de nieuwe eigenaar heeft het merk meer groeiperspectief.

Vivera heeft in grote delen van Europa een sterke marktpositie en Culifrost en Dutch Tofu Company zijn snelgroeiende bedrijven in Nederland. De groep signaleert een toenemende vraag naar plantaardig en breidt daarom de productiecapaciteit uit en gaat nieuwe producten ontwikkelen. Zo wordt de productiecapaciteit van de fabriek in Holten in het derde kwartaal van 2019 aanzienlijk uitgebreid. Vanwege deze groei aan activiteiten is een groot deel van de 100 werknemers van Enkco overgenomen door de Vivera Foodgroup.

Willem van Weede, CEO van Vivera Foodgroup: "Als een van de eerste bedrijven in de wereldwijde vleesindustrie nemen we definitief afscheid van vlees. Wij richten ons vanaf nu alleen nog maar op plantaardige voedingsmiddelen. Plantaardige voeding verovert de wereld, steeds meer consumenten overal ter wereld ontdekken dat deze net zo smaakvol kunnen zijn als echt vlees en veel voordelen hebben. Als gevolg van de verkoop kunnen we op een grotere schaal investeren en zodoende de snelle internationale groei van Vivera nog veel meer gestalte gaan geven in de komende jaren."

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Week zonder Vlees biedt kansen

Week zonder Vlees biedt kansen

Meestal gaat het er hard aan toe in de discussie over wel of geen vlees eten. Vegetariërs lijken vlees eten soms bijna misdadig te vinden en verstokte vleeseters zetten ook de hakken in het zand. Tijdens de Week zonder Vlees afgelopen maart merkte ik eindelijk dat de discussie breder werd. Er was minder emotie en meer constructieve dialoog. Verschillende...

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Verreweg de meeste eiwitten halen we uit dierlijk voedsel. Maar vanuit duurzaamheidsoverwegingen zoeken consumenten steeds vaker naar vervangende eiwitbronnen. Alternatieven voor vlees worden populairder, maar de verbouwing van soja, de basis van veel van deze alternatieven, blijkt ook geen klimaatwalhalla op te leveren. Welke andere mogelijkheden zijn...

Plantaardige Filet Americain van De Vegetarische Slager

Plantaardige Filet Americain van De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager introduceert 100 procent plantaardige Filet Americain bij Albert Heijn en Jumbo. Na een lang ontwikkeltraject is het gelukt om deze plantaardige versie van Filet Americain te maken waar ook vleeseters erg enthousiast van worden. Bovendien is het geschikt voor zwangere vrouwen. Petit Paté en Filet Americain Ruim een maand geleden...