Zandbergen breidt assortiment uit met Evita's Choice

Vlees+_Evita's choice

Jan Zandbergen World-Wide Quality in Meat breidt het assortiment graangevoerd rundvlees uit met hoogwaardig grain fed rund uit Argentinië. De vleesimporteur brengt het vlees op de markt onder de naam Evita’s Choice opgezet.

Evita's Choice

Argentinië behoort tot de top drie van rundvleesexporteurs. Goed, smaakvol rundvlees zit verbonden aan de identiteit van Argentinië. Niet voor niets vindt men overal ter wereld Argentijnse steakhouses. Met de naam Evita’s Choice verwijst Jan Zandbergen naar een ander Argentijns symbool. Namelijk de charismatische presidentsvrouw Eva Perón. Veel Argentijnen noemden haar liefkozend Evita.

Braford en Brangus runderen

Het vlees van Evita’s Choice is afkomstig van de rassen Hereford en Angus en hun kruislingen met het Brahman ras. Deze Braford en Brangus runderen verenigen de succesvolle eigenschappen van de ouderrassen. Het resultaat zijn runderen die veel klimaten goed kunnen gedijen, een goede weerstaand hebben en een uitstekende kwaliteit rundvlees opleveren.

De runderen leven op de uitgestrekte pampa’s. In het eindstadium gaan de runderen naar speciale weids opgezette feedlots. Voor een periode van minimaal 100 dagen krijgen ze hier een speciaal voedingspatroon met graan als hoofdbestanddeel. Dit geeft extra smaak aan het vrees.

Jan Zandbergen World-Wide Quality in Meat

Evita’s Choice vormt een aanvulling op het hoogwaardige rundvlees assortiment van Jan Zandbergen B.V. Het bedrijf bracht eerder succesvolle concepten graangevoerd rundvlees uit Australië (1788), Uruguay (Charrua) en USA (Family’s Beef) op de Europese markt. Met de uitbreiding wil Jan Zandbergen B.V. de positie als op de markt voor het steeds populairder wordende graangevoerd rundvlees voor de foodservice en retail versterken.

Jan Zandbergen “World-Wide Quality in Meat” is een tweede generatie familiebedrijf en behoort tot de grotere vleesimporteurs/–exporteurs en vleesbewerkers in Europa. Ze leveren een assortiment hoge kwaliteit vlees en gevogelte aan retailers, food services, groothandels en de vleesverwerkende industrie.

Lees ook:

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Ierse export naar Nederland groeit

Ierse export naar Nederland groeit

  De Ierse export naar Nederland groeide in 2018 met 10 procent. Iers rundvlees had hierbinnen een belangrijk aandeel. Opvallende stijgers waren zuivel, pluimvee en varkensvlees. Dit blijkt uit het rapport Performance & Prospects 2018/2019 van Bord Bia, de Irish Food Board. Nederland is een gezonde groeimarkt voor de Ierse voedingsmiddelenindustrie....

Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren

Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren

Stichting Expertisecentrum Slagersambacht organiseert op 4 februari het seminar 'Plantaardig en vlees, scheiden of combineren'. Dit seminar haakt in op de actuele discussie over vlees. Is de discussie terecht en hoe kan de sector daarmee omgaan? De sprekers op dit seminar zijn Jos Hugense en Ton Klos van Meatless, Paul van Trigt en Ron Kinkelaar van...

Unilever neemt de Vegetarische Slager over

Unilever neemt de Vegetarische Slager over

Unilever en de Vegetarische Slager gaan samen verder. De overname past binnen de strategie van Unilever om het portfolio van plantaardige voedingsmiddelen uit te breiden en in te spelen op de groeiende consumententrend om minder vlees te eten. Ook voor de Vegetarische Slager past de overname in de groeiambitie. Oprichter Jaap Korteweg verwacht dat het...