Jan Zandbergen brengt Uruguayaans Wagyu op de markt

Vlees+_Uruguyaans Wagyu Charrua_Jan Zandbergen

Onder de naam Churrua biedt Jan Zandbergen Uruguayaans Wagyu op de markt. Dit merk bestaat uit een assortiment graangevoerd Hereford en Angus rundvlees uit Uruguay. Het Charrua Wagyu-vlees is onderverdeeld volgens de Ausmeat Marbling Scores. Om de kwaliteit te garanderen neemt Zandbergen alleen Wagyu vlees met de score 4-5, 6-7 en 8-9.

Charrua Wagyu-vlees

Wagyu is een van oorsprong Japans runderras. Wagyu-rundvlees staat bekend als 's werelds smakelijkste en malste rundvlees dat exclusief verkrijgbaar is in high-end restaurants. De intensieve marmering van het vlees ligt ten grondslag aan de constant superieure kwaliteit.

Het beste van Japan en de hedendaagse ontwikkelde genetica komen samen in de gerenommeerde veeteelt regio's van Uruguay. Het selectieve Wagyu-programma werkt uitsluitend met speciaal gekozen fokkers en de nieuwste technologieën. Alles gaat volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Daarbij staat dierwelzijn hoog in het vaandel. Het Wagyu-vee leeft van geboorte af aan in alle vrijheid op de grootse vlakten van Uruguay. De geografische ligging van het land en het gematigde klimaat vormen de ideale natuurlijke omstandigheden.

Door de bewegingsvrijheid en het gras dat de koeien eten, krijgt het vlees een mooie rode kleur. In hun laatste levensjaar krijgen de runderen een uitgebalanceerd dieet aangevuld met natuurlijke granen. Het Wagyu rund heeft van nature aanleg voor het ontwikkelen van intramusculair vet en de graanvoedering stimuleert. Het resultaat is een hoge Marbling Score. De snitten en de verpakkingen van Charrua Wagyu zijn allen gelabeld met de Marbling Score.

Jan Zandbergen

Jan Zandbergen “World-Wide Quality in Meat” is een tweede generatie familiebedrijf en behoort tot de grotere vleesimporteurs/–exporteurs en vleesbewerkers in Europa. Ze leveren een assortiment hoge kwaliteit vlees en gevogelte aan retailers, food services, groothandels en de vleesverwerkende industrie.

Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Vion presenteert nieuw assortiment diepvriesproducten

Vion presenteert nieuw assortiment diepvriesproducten

Vion brengt met het label Cool Cuts een nieuw assortiment diepvriesproducten op de markt. Het assortiment bestaat uit gerijpt rundvlees van het premiummerk Goldbeef en is afgestemd op de horeca en andere grootverbruikers, en op de detailhandel.  Premium Beef Het vlees is afkomstig van het Simmentaler rund en het ras Holstein Friesian. “Vion...

Voedingscentrum: mannen moeten minder vlees eten

Voedingscentrum: mannen moeten minder vlees eten

Het Voedingscentrum is een campagne gestart die mannen moet stimuleren minder vlees te eten. Vaker kiezen voor peulvruchten, noten en ei levert winst op voor je gezondheid én het milieu, zo stelt de campagne ‘Er is meer dan vlees’. De campagne moedigt mannen aan hun vleesconsumptie te halveren. In de campagne worden peulvruchten,...

Vion opent grootste rundvleesbedrijf in Duitsland

Vion opent grootste rundvleesbedrijf in Duitsland

Vion Food Group opent op 8 oktober het grootste rundvleesbedrijf van het concern in Waldkraiburg, Duitsland. In 2016 startte de verbouwing van meer dan 20 miljoen euro van deze productielocatie. De capaciteit ligt nu op 5.000 dieren per week. Hiermee kan Vion de gestegen exportvraag bedienen. De locatie is een van meest moderne bedrijven in Europa...