Rund

Uit dit dossier
Hightech veehouderij in natuurgebied

Hightech veehouderij in natuurgebied

Boer Geert Meersschaert en zijn vrouw Kris van Royen produceren ‘présalé’-rundvlees dat ze zelf verkopen. Het vlees komt van runderen die de helft van het jaar grazen in het natuurgebied van het Verdronken land van Saeftinghe in Zeeuws-Vlaanderen. Op hun bedrijf gaat hightech-veehouderij hand in hand met natuurlijke begrazing.

Vion wint goud tijdens World Steak Challenge

Vion wint goud tijdens World Steak Challenge

De Goldbeef entrecote van de Vion Food Group ontving de gouden medaille tijdens de World Steak Challenge in Londen.  Het Finse bedrijf JN Meat International was de overall winnaar. Hun sirloin steak is de beste steak ter wereld. World Steak Challenge Daarnaast won het Finse bedrijf ook drie categorieën, namelijk de categorieën beste...

Origineel Japans Wagyu bij Slagerijen Kaldenberg

Origineel Japans Wagyu bij Slagerijen Kaldenberg

Veel Wagyu vlees in Nederland komt van fokkerijen buiten Japan. In het assortiment van Slagerijen Kaldenberg zit nu origineel Japans Wagyu van de Toriyama Farm uit Gunma. De Toriyama Farm selecteert alleen de vijf beste runderen voor wereldwijde export en daarvan heeft Slagerijen Kaldenberg een half Japans Wagyu rund ingekocht. Toriyama Farm De...

Jan Zandbergen brengt Uruguayaans Wagyu op de markt

Jan Zandbergen brengt Uruguayaans Wagyu op de markt

Onder de naam Churrua biedt Jan Zandbergen Uruguayaans Wagyu op de markt. Dit merk bestaat uit een assortiment graangevoerd Hereford en Angus rundvlees uit Uruguay. Het Charrua Wagyu-vlees is onderverdeeld volgens de Ausmeat Marbling Scores. Om de kwaliteit te garanderen neemt Zandbergen alleen Wagyu vlees met de score 4-5, 6-7 en 8-9. Charrua Wagyu-vlees Wagyu...

Vion presenteert nieuw assortiment diepvriesproducten

Vion presenteert nieuw assortiment diepvriesproducten

Vion brengt met het label Cool Cuts een nieuw assortiment diepvriesproducten op de markt. Het assortiment bestaat uit gerijpt rundvlees van het premiummerk Goldbeef en is afgestemd op de horeca en andere grootverbruikers, en op de detailhandel.  Premium Beef Het vlees is afkomstig van het Simmentaler rund en het ras Holstein Friesian. “Vion...