Rund

Uit dit dossier
Nieuw Belgisch rundvleeslabel gelanceerd

Nieuw Belgisch rundvleeslabel gelanceerd

In het Waalse Fernelmont, vlakbij Namen, is op 26 april het nieuwe label Pré de chez nous gelanceerd. Een nieuw Belgisch label voor lokaal en duurzaam rundvlees. De Belgische ambachtelijke slagers gaan de producten met dit label verkopen.

Nieuw kwaliteitslabel voor Belgisch rundvlees

Nieuw kwaliteitslabel voor Belgisch rundvlees

Blue Vallon is het nieuwe kwaliteitslabel voor Belgisch rundvlees. Waalse veehouders van het Belgisch witblauw ras namen het initiatief voor dit premium label om het eigen rundvlees bij de Belgische horeca te promoten.

Japan promoot Wagyu-rundvlees in Europa

Japan promoot Wagyu-rundvlees in Europa

Deze maand organiseert de Japan Livestock Products Export Promotion Council (J-LEC) een proefsessie-campagne voor Wagyu-rundvlees.

Carnimex: ‘We garanderen kwaliteit voor een constante prijs’

Carnimex: ‘We garanderen kwaliteit voor een constante prijs’

Carnimex is leverancier van kwaliteitsvlees. Niet voor niets noemt het bedrijf zich Boutique Meat Importer. Black Angus-vlees, van runderen die tot 300 dagen met graan zijn gevoerd, Wagyu uit Japan en Spaans Ibérico-vlees: met de producten van Carnimex haalt de slager iets bijzonders in huis.

Bord Bia introduceert kwaliteitslabel Grass Fed Standard

Bord Bia introduceert kwaliteitslabel Grass Fed Standard

Bord Bia, de Irish Food Board, introduceert de Grass Fed Standard. Een nationaal kwaliteitslabel voor grasgevoerd Iers rundvlees. Bord Bia wil met deze nieuwe standaard consumenten betrouwbare informatie over de herkomst en leefomstandigheden van Ierse runderen bieden.