Rund

Uit dit dossier
De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

Een maand geleden startte De Groene Weg met de opbouw van een biologische rundvleesketen. In een persbericht laat de biologische vleesleverancier weten dat de kalfjes niet alleen biologisch opgroeien, maar ook langer bij hun moeder mogen blijven.

Nieuw Belgisch rundvleeslabel gelanceerd

Nieuw Belgisch rundvleeslabel gelanceerd

In het Waalse Fernelmont, vlakbij Namen, is op 26 april het nieuwe label Pré de chez nous gelanceerd. Een nieuw Belgisch label voor lokaal en duurzaam rundvlees. De Belgische ambachtelijke slagers gaan de producten met dit label verkopen.

Nieuw kwaliteitslabel voor Belgisch rundvlees

Nieuw kwaliteitslabel voor Belgisch rundvlees

Blue Vallon is het nieuwe kwaliteitslabel voor Belgisch rundvlees. Waalse veehouders van het Belgisch witblauw ras namen het initiatief voor dit premium label om het eigen rundvlees bij de Belgische horeca te promoten.

Japan promoot Wagyu-rundvlees in Europa

Japan promoot Wagyu-rundvlees in Europa

Deze maand organiseert de Japan Livestock Products Export Promotion Council (J-LEC) een proefsessie-campagne voor Wagyu-rundvlees.

Carnimex: ‘We garanderen kwaliteit voor een constante prijs’

Carnimex: ‘We garanderen kwaliteit voor een constante prijs’

Carnimex is leverancier van kwaliteitsvlees. Niet voor niets noemt het bedrijf zich Boutique Meat Importer. Black Angus-vlees, van runderen die tot 300 dagen met graan zijn gevoerd, Wagyu uit Japan en Spaans Ibérico-vlees: met de producten van Carnimex haalt de slager iets bijzonders in huis.