Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien_Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien won tijdens de Slavakto op 6 november de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2018. Keurslager Hesy uit Goirle belandde op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Keurslagerij Jongmans uit Klundert. Een geheel Brabants podium dus.

Slager Marco van Strien: “In 2013 werden we ook al tweede en in 2014 hebben we de vakwedstrijd zelfs gewonnen. Vorig jaar wederom tweede. Wij zijn heel trots dat wij dit jaar weer de winnaar zijn en heel blij dat de jury ons product al meerdere jaren waardeert.”

De vakjury

De vakjury, die bestond uit Meesterslager Wouter van de Veen, de winnaar van vorig jaar Marco Jurriëns en juryvoorzitter en tv-kok Sandra Ysbrandy, keurde alle inzendingen in de eerste en de finaleronde. Zij letten hierbij ook smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking. Over de bal van Marco van Strien zei de jury: “Dit is een modelbal. Alles klopt: een ronde bal gehakt die er aantrekkelijk uitziet, heerlijk ruikt en fantastisch smaakt. Zo hoort een gehaktbal te zijn.”

Keurslagerij Marco van Strien

Dat vinden de klanten ook, want in de winkel zijn de ballen na de winst niet aan te slepen. Een verkoopmedewerkster zegt tegen Omroep Brabant: "Het was een hele drukke chaotische, maar gezellige middag. We hebben veel ballen verkocht en dat zal de rest van de week wel zo blijven. We komen handjes tekort om alle ballen te draaien." 

Marco en zijn vrouw Ine van Strien openden op jonge leeftijd (22 en 21) hun eigen Keurslagerij in ’s Gravenmoer. Zij hebben een dorpsslagerij met een groot assortiment en zeer veel zelfgemaakte producten. Inmiddels werken er 28 mensen in de slagerij, die allemaal een interne opleiding krijgen.

Over het geheim van zijn gehaktbal zegt Van Strien tegen de Omroep: "Je moet de gehaktbal eenvoudig houden. Ambachtelijk vlees heeft genoeg smaak van zichzelf. Dit recept is al 25 jaar oud, de basis is gelijk gebleven. We hebben de bal wel minder zout gemaakt, minder vet en met iets meer kruiden."

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt

De overige finalisten van de Lekkerste Bal Gehakt kregen een eervolle vermelding. Dit waren:

  • Kwaliteitsslagerij Jos Huisman in Deventer
  • Specialiteiten Slagerij J. Hemmen in Onstwedde
  • Keurslagerij M. van de Weg in Genemuiden
  • Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel
  • Slagerij C. Verhoef in Almere Haven
  • Slagerij Christiaanse in Leidschendam
  • Slagerij Smit in Ternaard

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Naturli Foods lanceert plantaardig gehakt in Nederland

Naturli Foods lanceert plantaardig gehakt in Nederland

Het Deense Naturli Foods lanceert medio januari in 650 Albert Heijn-winkels in Nederland haar 100 procent plantaardige gehakt. Ook komen de plantaardige burgers van het merk in de schappen van de supermarkt te liggen. Begin 2018 bracht Naturli Foods het plantaardige gehakt succesvol op de Deense markt. Het bedrijf hoopt ook in Nederland in te...

Ondernemersacademie Food geopend

Ondernemersacademie Food geopend

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer verrichtte maandag 26 november de officiële opening van de Ondernemersacademie Food in Houten. Deze gloednieuwe opleiding heeft tot doel om (zij-­)instromers, die kiezen voor het ondernemerschap, op te leiden. De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding...

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

Half november valt het besluit over de btw-verhoging. Gaat het lage btw-tarief omhoog van 6 naar 8 procent? Hoewel KNS hoopt dat dit plan het niet haalt, adviseert de organisatie slagers om zich op deze btw-verhoging voor te bereiden. De KNS wil het lage btw-tarief handhaven omdat voeding een primaire levensbehoefte is. Op de website staat te lezen:...