Foto: Koos Groenewold

De KNS heeft de afgelopen week gelobbyt voor de slager en blijft dit de komende tijd doen. Slagers en andere versspecialisten zijn samen met de supermarkten essentieel voor de primaire voedselvoorziening en moeten bij een eventuele winkelsluiting open blijven. Daarnaast vraagt KNS aandacht voor de situatie van horecaslagers bij MKB Nederland.

Gevolgen voor de horecaslager

Voor de horecaslagers is de verplichte sluiting van de horeca een groot probleem. De omzet is van het ene op het andere vrijwel helemaal weggevallen. Opdrachten worden afgezegd en de voorraad moet grotendeels worden afgeschreven. Ongeveer 7 procent van de KNS -leden is horecaslager. KNS onderzoekt momenteel de omvang van de problemen voor deze groep. 

Als de huidige situatie langer aanhoudt verwacht de KNS liquiditeitsproblemen en kan het leiden tot faillissementen. Daarom heeft KNS schriftelijk gepleit voor de oprichting van een noodfonds, of om aansluiting te zoeken bij een mogelijk horeca-noodfonds, zodat deze gezonde bedrijven niet ten onder gaan.

Gevolgen voor de slagerswinkel

Slagerijen ervaren dat als gevolg van de corona-uitbraak de cateringactiviteiten worden geannuleerd. Dit heeft gevolgen voor de omzet en voor de kostenstructuren. De KNS ziet dat dit momenteel gecompenseerd lijkt te worden door de winkelomzetten, maar blijft dit in de gaten houden. Daarnaast pleit de KNS ervoor dat slagers bij een eventuele verplichte winkelsluiting open kunnen blijven.

Op de website van de KNS vinden slagers alle belangrijke informatie over het virus. Je leest er onder andere alles over hygiëne, personeel en arbeidstijdverkorting.

Bron: KNS

Altijd op de hoogte blijven?