Meer vraag naar barbecuepakketten voor feestdagen

17 december 2020

De Barbecueboer ziet de afgelopen jaren een stijging van het aantal barbecuepakketten rond de kerstdagen. De webshop in BBQ-catering analyseerde de ontwikkeling in de markt en signaleert sinds 2017 jaarlijks een stijging van 30 procent.

Dick Kevelam, eigenaar van De Barbecue Boer: “Mensen houden van gezelligheid, zeker met de feestdagen. De laatste jaren komen we steeds vaker bij klanten die buiten lampjes ophangen, vuurkorven aansteken, de partytent opzetten en lekker gaan barbecueën. Dat is een hele gezellige boel. Dit jaar verwachten we ook weer een explosieve groei in het aantal barbecues in de wintertijd, zeker met de feestdagen. Mensen zijn al druk genoeg met het gezellig en comfortabel maken van de tuin en laten de barbecue dan maar gewoon compleet verzorgen."

Dit jaar is het volgens Kevelam extra aantrekkelijk. "Want buiten is het makkelijker om anderhalve meter afstand te houden. Wij adviseren iedereen om zich aan de maatregelen te houden. Als je gaat gourmetten of dineren met de familie is dat bijna niet te doen. Een winterbarbecue is een prima alternatief voor mensen die toch wat bijzonders willen doen en tegelijkertijd op een veilige manier de feestdagen willen vieren."

Wel willen mensen volgens De Barbecue Boer typische winterse gerechten voor hun winter-BBQ. Daarom stopt de webshop in hun pakketten naast de bekende vleessoorten en salades ook producten als vers gemaakte goulash en/of erwtensoep, zachte stoofpeertjes en slagersvlees, zoals Houthakkersteak en Oma’s stoofpotje in een pannetje.

Altijd op de hoogte blijven?