Negen deelnemers Ondernemersacademie Food sluiten traject af

Ondernemersacademie Food

Op 24 maart rondden 9 deelnemers van de Ondernemersacademie Food hun traject af. "Het was een zeer geslaagd traject waarin het, ondanks de beperkingen van de coronacrisis, is gelukt om het programma door te laten gaan", zegt programmamanager Astrid van Hest. In juni start een nieuwe groep.

"Een mooi traject waarin we 12 dagen met elkaar zijn opgetrokken om experts uit de verschillende vakgebieden te ontmoeten", blikt Astrid terug. "Experts die hun kennis en ervaringen hebben gedeeld op het gebied van marketing, vakkennis, leiderschap, financiële zaken.En ondernemers die hun verhaal hebben gedeeld over het ondernemerschap. De toppen en dalen van het ondernemerschap."

De negen deelnemers deelden na afloop positieve reacties en waardeerden het programma met een 8. In juni start de opleiding met een nieuwe groep. Hier zijn nog plaatsen vrij. 

Ondernemersacademie Food

In 2018 startte de Ondernemersacademie Food. Dat gebeurde in opdracht van SVO Vakopleiding Food- en in samenwerking met Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). De opleiding leidt de deelnemers op tot allround foodondernemers, met de nadruk op vlees, en combineert hbo-kennis met mbo-kunde. Zowel opvolgers en werknemers in de vleesbranche als zij-instromers kunnen zich aanmelden voor deze opleiding.

Wij spraken voor Vlees+ met Mike Kraan, die het traject van de Ondernemersacademie volgde. Abonnees kunnen dit artikel teurglezen in Vlees+ 1-2021 of online. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vlees+ en betaal het eerste jaar slechts € 49,99 excl btw.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.

2021

2021

Af en toe heb je van die momenten dat je jezelf opeens met een soort schok realiseert dat de tijd vliegt. Welnu, dat had ik afgelopen week. Ik was op dinsdagochtend boerenkool aan het inscheppen (jawel, dat staat er echt) en toen bedacht ik me dat ik veertig jaar geleden op dinsdagochtend drie koeien moest uitbenen.

‘Leren van fouten helpt om een goede slager te worden’

‘Leren van fouten helpt om een goede slager te worden’

Max Koning (25) wist op zijn vijftiende al dat hij slager wilde worden, maar dat hij nu al zijn eigen slagerij zou hebben was onverwachts. Max rondde alle slagersopleidingen van SVO vakopleiding food af en is sinds vorig jaar eigenaar van Keurslagerij Max Koning in Blokker.