Paté centraal op inspiratie-avond VWAS

27 juli 2023 VWAS

De Vereniging Worstmakende Ambachelijke Slagers (VWAS) organiseert een aantal keer per jaar een inspirerende avond voor leden en andere geïnteresseerden. De eerstvolgende staat voor woensdag 20 september op de planning. Het thema is paté.

Het zelf produceren van producten van hoge en authentieke kwaliteit binnen de slagerij en het bevorderen van en doorgeven van kennis van ambachtelijke producten aan nieuwe generaties vakgenoten staat centraal bij VWAS. Dit gebeurt onder andere met deze inspiratie-avond over paté.

Programma

Het programma van 20 september ziet er als volgt uit. De eerste inspiratiebron van de avond is de slager waar de bijeenkomst wordt gehouden. Hij vertelt het verhaal van zijn bedrijf. Daarna komt is het woord aan Madame Paté. Zij wil paté terug op de kaart brengen in Nederland. Daarom geeft ze in het hele land workshops.

Paté proeven

De aanwezige slagers kunnen ook hun eigen paté meebrengen, zodat de verschillende smaken en soorten geproefd en met elkaar vergeleken kunnen worden. Ook staat er een discussie op het programma over het onder de aandacht brengen van paté bij de jongere klant. “Een belangrijke doelgroep voor slagers, maar soms nog lastig bereikbaar. En vooral met een klassiek product”, aldus de VWAS.

Naast het programma is er ook voldoende gelegenheid om met elkaar te netwerken. Belangstellenden kunnen zich online voor deze bijeenkomst aanmelden.

Altijd op de hoogte blijven?