Slagerij Walburg lanceert webshop ‘De Koe van Klaas’

23 april 2020
Beeld: Screenshot webshop De Koe van Klaas

Slagerij Walburg opent een nieuwe webshop 'De koe van Klaas'. Klanten kunnen zich via deze webshop inschrijven op een geselecteerde koe, die ze ook kunnen bezoeken op de boerderij. Als 75 procent van de koe is verkocht, wordt deze geslacht door de slager.

Slagerij Walburg is een ambachtelijke, zelfslachtende slager uit Tzum. Slager Klaas is nauw betrokken bij zijn vlees. Sinds 2018 is zijn winkel slechts twee dagen geopend, de rest van verkoop vindt online plaats. Hierdoor kan de klant 24/7 producten bestellen, maar blijft het persoonlijke klantencontact behouden in de winkel.

Koe van Klaas

Met de nieuwe webshop www.dekofanklaas.frl wil de slager de klant dichterbij de herkomst van het vlees brengen. “De achterliggende reden van het opzetten van deze samenwerking tussen boer en slager is dat ik het belangrijk vind dat iedereen de mogelijkheid heeft om een eerlijk stukje vlees te kunnen kopen.” geeft Klaas aan.

De koeien die door Klaas zelf worden geselecteerd komen van de boerderij van familie Bergsma uit Wiuwert. Klaas: “De koeien worden hier goed verzorgd en kunnen er ‘koe’ zijn. Wanneer de koeien en ossen op stal staan hebben ze ruime en schone plekken. Er is genoeg ruimte om te gaan liggen en weer te gaan staan. Als het weer het toelaat, dan gaan de dieren naar buiten. Daar kunnen ze zoveel gras eten als ze willen. Op deze manier groeien de koeien zoveel mogelijk op in de natuur.”

Webshop 

Klaas selecteert elke keer het mooiste dier en biedt dit aan op de webshop. Wanneer 75 procent van de koe is verkocht, slacht Klaas het dier rustig en met respect. Anna-Renske van familie Bergsma zegt: “Ik weet dat wij goed op ons vee passen, ik weet dat Klaas er goed voor is als hij de os of koe slacht en hij maakt er mooie ambachtelijke vleesproducten van.” Wanneer de vleespakketten klaarliggen ontvangen de kopers een bericht en dan kan het pakket worden afgehaald in de winkel of in overleg worden bezorgd.

Altijd op de hoogte blijven?