Slagers kunnen gebruik maken van TGOS-regeling

13 april 2020

Slagers kunnen toch gebruik maken van de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS), een van de steunmaatregelen van het kabinet. Dat laat Koninklijke Nederlandse Slagers weten op de website.

In eerste instantie vielen slagersbedrijven buiten deze regeling. Maar dankzij een lobby van KNS en MKB Nederland zijn de SBI codes waar slagerijen ondervallen toch toegelaten. Dit gaat om winkels in vlees en vleeswaren (47.22.1), winkels in wild en gevogelte (47.22.2) en groothandels in vlees en vleeswaren en in wild en gevogelte (niet levend) (46.32). KNS laat weten dat de brancheverening blijft lobbyen, zodat de overheid ook enkele andere SBI-codes, zoals  0.1,10.11, 10,12 en 10.13, aan deze regeling toevoegt. 

TGOS

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TGOS) is een regeling voor ondernemers die directe schade ondervinden van de coronamaatregelen. Zij kunnen vanaf 15 april TOGS aanvragen bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). Deze regeling bestaat uit een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 om de vaste lasten te betalen.

Altijd op de hoogte blijven?