SVO beste mbo-opleider Voeding en vers

13 december 2016

SVO vakopleiding food, mbo-opleider in de foodbranche, is dit jaar de beste mbo-opleider binnen het vakgebied Voeding en vers. SVO neemt met haar fastservice-opleidingen een derde plaats in binnen het vakgebied Horeca. Deze opleidingen krijgen het kwaliteitszegel Topopleiding 2017.

Keuzegids MBO

Dit blijkt uit  de Keuzegids MBO die het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) jaarlijks uitbrengt. Deze gids bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse mbo-opleidingen en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen.

Vakgebied Voeding en vers

Per vakgebied geeft de Keuzegids een overzicht van de kwaliteit van de mbo-opleiders. Op het vakgebied Voeding en vers wordt SVO gezien als beste opleider van Nederland. Met name de organisatie van de school wordt door de studenten hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die genoemd worden zijn de docenten, de lessen, de begeleiding en de toetsing. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 73 behaald.

Vakgebied Horeca

Op het vakgebied Horeca scoort SVO ook hoog: derde op een lijst van 38 aanbieders van horeca-opleidingen. Studenten beoordelen in dit vakgebied de fastservice-opleidingen van SVO hoger dan gemiddeld voor wat betreft de organisatie van de school en ook de toetsing wordt als hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die de studenten van SVO noemen zijn de docenten, de lessen en de begeleiding. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 78 behaald.

Ranglijst

SVO staat dit jaar op de zevende plek van de ranglijst van 68 erkende mbo-opleiders. In de categorie ‘Vakcolleges’ neemt SVO de vijfde plek in van de veertien vakscholen.

<foto: Anja Roubos>

Altijd op de hoogte blijven?