De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

Slagerij Gebr. Hiel_uit Vlees+ 1-2019

De broers Joop en Peter Hiel komen uit een echte slagersfamilie. Zowel hun opa als hun vader hadden een slagerij. Ook Joop en Peter zitten in het slagersvak. Samen met hun compagnon Jacob Roodenburg runnen ze de Slagerij Gebroeders Hiel.

De slagerij van hun vader zat in een dijkwinkel in Rotterdam-Zuid. Het gezin woonde boven de winkel en beide broers hielpen als kind hun vader al. In 1970 namen ze de winkel over, maar deze was te klein en de broers waren niet tevreden met de locatie. Ze openden een tweede winkel in Zwijndrecht, maar ook dat was het niet.

"Het waren beide winkels in een buurtwinkelcentrum. We wilden juist een plek binnen het centrum van een stad”, vertelt Peter. Daarom gingen de broers in 1990 over naar één winkel in het centrum van Barendrecht. 

De samenwerking verloopt goed. "Peter houdt meer van de productie, terwijl ik liever in de winkel sta,” aldus Joop. “De taakverdeling ging daardoor automatisch, we hebben het er nooit over gehad". Vanwege de leeftijd van Peter kwam compagnon Jacob Roodenburg er tien jaar geleden bij. "Ik ben inmiddels helemaal ingeburgerd,” zegt hij.

De slagerij trekt een gemêleerd publiek en staat bekend om de worst en het rundvlees. Tijdens de jaarbijeenkomst van De Gildeslager werden ze regiokampioen Worstmakerij en Traiteur. Het verschil met vroeger is volgens de broers dat hun vader alleen vlees verkocht. Tegenwoordig zitten er steeds meer gemaksproducten in het het assortiment  en moeten ze steeds meer uitleggen over de bereiding van het vlees. “Maar dat doen we graag. “Wat is er mooier dan naderhand van de klant te horen dat ze er van hebben genoten?”, besluit Peter. 

Meer weten over Slagerij Gebroeders Hiel? Lees dan het complete artikel in Vlees+ 1-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een proefabonnement af!

Reactie toevoegen

 
Lees ook
RBK Group presenteert zich op IFFA

RBK Group presenteert zich op IFFA

IFFA, de beurs voor de vleesindustrie die elke drie jaar wordt gehouden, vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 9 mei in Messe Frankfurt. RBK Group is een van de exposanten op deze internationale vakbeurs. Op IFFA neemt RBK Food Projects de bezoeker mee in de wereld van duurzaam ontwikkelen en bouwen, en laat de laatste ontwikkelingen op...

Franse producten bij de Franse Slager

Franse producten bij de Franse Slager

De Franse Slager in Amsterdam verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, Franse vleesproducten als andouillettes en ganzenlever. De Fransman Alain Bernard is de man achter de Franse Slager. De liefde bracht Alain negentien jaar geleden naar Amsterdam. Oorspronkelijk komt hij uit het dorpje Ingwiller in de Elzas. Op zijn vijftiende begon hij met werken...

Cao-onderhandelingen slagersbranche

Cao-onderhandelingen slagersbranche

KNS heeft een eindbod voor een nieuwe cao uitgebracht aan de vakbonden. Dit gebeurde na vier onderhandelingsrondes zo staat op de website van de brancheorganisatie te lezen. Het eindbod omhelst een loonsverhoging van 2,5% vanaf 1 maart 2019 en een verlaging van de zondagtoeslag naar 80 procent. Het werken op zondag blijft ook vrijwillige basis. In...