De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

Slagerij Gebr. Hiel_uit Vlees+ 1-2019

De broers Joop en Peter Hiel komen uit een echte slagersfamilie. Zowel hun opa als hun vader hadden een slagerij. Ook Joop en Peter zitten in het slagersvak. Samen met hun compagnon Jacob Roodenburg runnen ze de Slagerij Gebroeders Hiel.

De slagerij van hun vader zat in een dijkwinkel in Rotterdam-Zuid. Het gezin woonde boven de winkel en beide broers hielpen als kind hun vader al. In 1970 namen ze de winkel over, maar deze was te klein en de broers waren niet tevreden met de locatie. Ze openden een tweede winkel in Zwijndrecht, maar ook dat was het niet.

"Het waren beide winkels in een buurtwinkelcentrum. We wilden juist een plek binnen het centrum van een stad”, vertelt Peter. Daarom gingen de broers in 1990 over naar één winkel in het centrum van Barendrecht. 

De samenwerking verloopt goed. "Peter houdt meer van de productie, terwijl ik liever in de winkel sta,” aldus Joop. “De taakverdeling ging daardoor automatisch, we hebben het er nooit over gehad". Vanwege de leeftijd van Peter kwam compagnon Jacob Roodenburg er tien jaar geleden bij. "Ik ben inmiddels helemaal ingeburgerd,” zegt hij.

De slagerij trekt een gemêleerd publiek en staat bekend om de worst en het rundvlees. Tijdens de jaarbijeenkomst van De Gildeslager werden ze regiokampioen Worstmakerij en Traiteur. Het verschil met vroeger is volgens de broers dat hun vader alleen vlees verkocht. Tegenwoordig zitten er steeds meer gemaksproducten in het het assortiment  en moeten ze steeds meer uitleggen over de bereiding van het vlees. “Maar dat doen we graag. “Wat is er mooier dan naderhand van de klant te horen dat ze er van hebben genoten?”, besluit Peter. 

Meer weten over Slagerij Gebroeders Hiel? Lees dan het complete artikel in Vlees+ 1-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een proefabonnement af!

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Ondernemen in versmarkt Fresh!

Ondernemen in versmarkt Fresh!

In Leidschendam verrijst op dit moment een luxe, Amerikaans-geïnspireerd winkelcentrum op de plaats van winkelcentrum Leidsenhage. De winkels van de versmarkt Fresh! zijn al enige tijd open. Een van deze verswinkels is Slagerij Christiaanse. Hoe is het om te ondernemen in een modern winkelcentrum, met een groot aantal verswinkeliers dicht bij elkaar?

Hoe veilig is de website van de slager?

Hoe veilig is de website van de slager?

Online veiligheid wordt steeds belangrijker vanwege de vele hackers en internetcriminelen. Dit geldt met name voor websites waar bezoekers hun persoonlijke gegevens achterlaten. Hoe zit het met de beveiliging van de website van slagers?

De passie van Dario Cecchini

De passie van Dario Cecchini

De worstmakers van Brandt & Levie leerden het vak van de Italiaanse slager Dario Cecchine. Onlangs was hij in Nederland voor een lunch bij Brandt & Levie met zo'n vijftig slagers. Onder het genot van porchetta, één van Dario’s specialiteiten, spraken de slagers over de toekomst.