De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

Slagerij Gebr. Hiel_uit Vlees+ 1-2019

De broers Joop en Peter Hiel komen uit een echte slagersfamilie. Zowel hun opa als hun vader hadden een slagerij. Ook Joop en Peter zitten in het slagersvak. Samen met hun compagnon Jacob Roodenburg runnen ze de Slagerij Gebroeders Hiel.

De slagerij van hun vader zat in een dijkwinkel in Rotterdam-Zuid. Het gezin woonde boven de winkel en beide broers hielpen als kind hun vader al. In 1970 namen ze de winkel over, maar deze was te klein en de broers waren niet tevreden met de locatie. Ze openden een tweede winkel in Zwijndrecht, maar ook dat was het niet.

"Het waren beide winkels in een buurtwinkelcentrum. We wilden juist een plek binnen het centrum van een stad”, vertelt Peter. Daarom gingen de broers in 1990 over naar één winkel in het centrum van Barendrecht. 

De samenwerking verloopt goed. "Peter houdt meer van de productie, terwijl ik liever in de winkel sta,” aldus Joop. “De taakverdeling ging daardoor automatisch, we hebben het er nooit over gehad". Vanwege de leeftijd van Peter kwam compagnon Jacob Roodenburg er tien jaar geleden bij. "Ik ben inmiddels helemaal ingeburgerd,” zegt hij.

De slagerij trekt een gemêleerd publiek en staat bekend om de worst en het rundvlees. Tijdens de jaarbijeenkomst van De Gildeslager werden ze regiokampioen Worstmakerij en Traiteur. Het verschil met vroeger is volgens de broers dat hun vader alleen vlees verkocht. Tegenwoordig zitten er steeds meer gemaksproducten in het het assortiment  en moeten ze steeds meer uitleggen over de bereiding van het vlees. “Maar dat doen we graag. “Wat is er mooier dan naderhand van de klant te horen dat ze er van hebben genoten?”, besluit Peter. 

Meer weten over Slagerij Gebroeders Hiel? Lees dan het complete artikel in Vlees+ 1-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een proefabonnement af!

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Zoektocht naar de Leukste Slagerij 2019 van start

Zoektocht naar de Leukste Slagerij 2019 van start

De winnaar van 2018: Vleeschhouwerij Zetten In 2019 gaat Stichting Slavakto wederom op zoek naar De Leukste Slagerij van Nederland. Vorig jaar werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd. Vleeschhouwerij Zetten won toen de titel. Vanwege de vele positieve reacties vindt dit jaar de tweede editie plaats. Slagerijen, die willen deelnemen,...

(Girl)power op de IFFA

(Girl)power op de IFFA

Van 4 t/m 9 mei staat Messe Frankfurt in het kader van de vleesindustrie. De IFFA is de grootste internationale vleesbeurs ter wereld. Vooral voor de industrie, maar deze editie is de volledige keten aanwezig, van slacht tot verpakken. Maar ook is er de finale van de International Young Butchers Competition (IYBC).

Boucherie Rosalyce: Slagers met stropdas

Boucherie Rosalyce: Slagers met stropdas

In Frankrijk gaan gastronomie, delicatessen en traiteur hand in hand. Slagerij Rosalyce, in Charmeil vlakbij Vichy, is een walhalla voor de fijnproever. De winkel verkoopt tal van kwalitatief hoogwaardige en luxe producten. Daarbij hoort geen slager in een witte jas, maar een keurig overhemd met stropdas. Eigenaar Stéphane Theriaud vertelt over zijn...