Uitreiking prijzen Achterhoek Wild Paté en Wild Peper

Wildpeper

Ambachtelijke slagers, poeliers en wijnhandelaren uit de Achterhoek streden 30 november voor de eerste keer om de titels Achterhoek Wild Paté, Wild Peper, Wild Paté Wijn en Wild Peper Wijn. Keurslager Rexwinkel uit Borculo maakte de beste wildpate, Keurslager H. van Dam uit Zutphen de beste wildpeper.

JR Wijn en Spijs uit Delden organiseerde deze wedstrijd in samenwerking met Oranjerie Ruurlo. Alle producten werden beoordeeld door een proefpanel van chefkoks, maitre-sommeliers en fijnproevers, waaronder Arie en Ria Kaal voormalig patron cuisinier en maître sommelier van Restaurant 't Wolfersveen in Zelhem. De nummers 1, 2 en 3 in de categorieën kregen allemaal een beker

De uitslag

In de categorie 'Wild Paté'

  1. Keurslager Rexwinkel in Borculo
  2. Keurslager Schuurman in Lichtenvoorde
  3. Keurslager Boenders in Eibergen

In de categorie 'Wild Peper' 

  1. Keurslager H. van Dam in Zutphen
  2. Keurslager Gleis in Aalten
  3. Keurslager Rexwinkel in Borculo

In de categorie 'Wild Paté Wijn' 

  1. Wijnhandel Smit in Vorden
  2. Wijn van Heléne in Lochem
  3. Wijnhandel Schaapveld in Zutphen

In de categorie 'Wild Peper Wijn'

  1. Wijngoed Montferland in Genderingen
  2. Wijnhandel Schaapveld in Zutphen
  3. Wijnwinkel Neleman in Zutphen

Reactie toevoegen

 
Lees ook
’Met wild kun je je onderscheiden’

’Met wild kun je je onderscheiden’

Hertenbiefstuk, gekonfijte eendenbout, gevulde kalkoenrollade, wilde duiven,  parelhoen, struisvogelfilet, wild-gourmetschotel. Het wildassortiment van Scheria, leverancier van kip-, kalkoen- en wildproducten uit Stompwijk, wordt elk jaar groter. Dat biedt kansen voor slagers en poeliers. “Onderscheid je van supermarkten met mooie wildproducten”, adviseert...

Data Dag van de Slager XXL 2017 bekend

Data Dag van de Slager XXL 2017 bekend

De Dag van de Slager XXL vindt volgend jaar plaats op 11, 12 en 13 mei. De Dag van de Slager wordt voor de vijfde keer gehouden en viert daarmee het eerste lustrum. De Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) organiseert deze dagen. Doel van de Dag van de Slager is om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak...

Salades van Bieze: vakmanschap én gemak gaan hand in hand

Salades van Bieze: vakmanschap én gemak gaan hand in hand

Van Bretonse kip tot Quinoa: in de toonbank van Keurslagerij Dick Kok in Uitgeest schittert een kleurrijk assortiment salades. De productgroep is één van de beste omzetmakers van het bedrijf en zorgt voor extra klantenbinding. “We worden steeds meer een culinaire eetwinkel en salades zijn een welkome aanvulling bij het uitdragen van ons ambacht”, aldus...