Veel winnaars op de Slavakto

Slavakto vakwedstrijden 2018 Nathan Burggraaf

Een rij met bekers stond de hele tweede beursdag in het theater van de Slavakto te wachten om uitgereikt te worden aan de winnaars van de vakwedstrijden. Beide beursdagen stonden de met Goud en Goud* bekroonde producten uitgestald in vitrines: hammen, worstsoorten, paté’s, maaltijden, snacks. Teveel om op te noemen, maar in alle categorieën (A1-7) en B1-4) waren producten ingestuurd en bekroond.

’s Middags werd allereerst de winnaar van de KNS wedstrijd om de Lekkerste Bal Gehakt bekendgemaakt. De winnaar van 2018 was de nummer 2 van 2017: Marco van Strien uit ’s Gravenmoer. Oordeel van de jury: ‘Een modelbal’.

Vakwedstrijden

’s Avond kwam weer een flink aantal slagers naar het Slavakto-theater voor de prijsuitreiking van de vakwedstrijden. Juryvoorzitter Jan Nederhoed, vergezeld door presentatrice Corine Boon (bekend van het RTL-programma Van Slager tot Chef), mochten de prijswinnaars de enorme bekers en oorkondes overhandigen. Nederhoed somde eerst wat cijfers op over de vakwedstrijden. 

Er zijn 1933 producten ingeleverd van 270 slagerijen. Er hebben 93 leerlingen producten ingestuurd. Van de inzendingen is 33% met Goud* beoordeeld, 45% met Goud en 24% heeft geen prijs.

Opvallend was de stijging van de soepen en grillproducten. Zuid-Holland had de meeste inzendingen en Utrecht behaalde de meeste keren Goud*.

En toen was het tijd voor de bekendmaking van de prijswinnaars inde tien verschillende categorieën. De Algemeen Kampioen bij de Junioren werd Cas Jan van de Wetering van Vershuis Lantinga uit Meppel. Senioren Kampioen werd Nathan Burggraaf uit Culemborg. Zijn reactie: “Het is topsport. We willen goede en lekkere dingen maken.”

De extra rubriek Gastvrijheid werd een prooi voor SVO, waar de keuringen konden plaatsvinden. Dit jaar was er nog een rubriek toegevoegd: Paardenworst. In die categorie werd Han Janmaat uit Hilversum winnaar.

Provinciekampioenen

Daarnaast werden de provinciekampioenen bekend gemaakt.

 • Provincie kampioen Groningen - Henk Boersma, Grijpskerk
 • Provincie kampioen Friesland - Blom's slagerij, Workum 
 • Provincie kampioen Drenthe - Lantinga slagerij, Meppel
 • Provincie kampioen Flevoland - Slagerij Verhoef, Almere 
 • Provincie kampioen Overijsel - Slagerij Lantinga, Wanneperveen 
 • Provincie kampioen Gelderland - Keurslagerij Burggraaf, Culemborg 
 • Provincie kampioen Utrecht - Keurslagerij Bas Ultee, Oudewater 
 • Provincie kampioen Noord-Holland - Keurslagerij Hans Halman, Den Helder 
 • Provincie kampioen Zuid-Holland - Keurslagerij van der Meer, Roelofarendsveen 
 • Provincie kampioen Zeeland - Keurslagerij Cees Mol, Goes 
 • Provincie kampioen Noord-Brabant - van Roessel slagerij, Waalwijk 
 • Provincie kampioen Limburg - Erik Pinckaers, Eijsden

 Slavakto vakwedstrijden 2018

 

 

 

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Vleeschhouwerij Zetten is Leukste Slagerij van Nederland

Vleeschhouwerij Zetten is Leukste Slagerij van Nederland

Vleeschhouwerij Zetten is de Leukste Slagerij van Nederland. Deze slagerij kwam het beste uit de live battles tijdens de Slavakto. De tweede plaats ging naar Keurslagerij Cees Mol uit Goes en de derde plek was voor Keurslager Manfred Stiekema uit Borger. De provinciewinnaars van de Leukste Slagerij van Nederland gingen op de Slavakto de strijd...

Inschrijving voor vakwedstrijden Slavakto nog open

Inschrijving voor vakwedstrijden Slavakto nog open

Vakwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van de vakbeurs Slavakto. Slagers kunnen zich nog tot 28 oktober inschrijven voor deze wedstrijden. De Slavakto vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 november. Vakwedstrijden Slavakto staat voor Slagers Vak Tentoonstelling. De vakwedstrijden zijn altijd onderdeel geweest van deze vakbeurs. Het doel was...

Provinciewinnaars Leukste Slagerij van Nederland

Provinciewinnaars Leukste Slagerij van Nederland

De provinciewinnaars van de wedstrijd de Leukste Slagerij van Nederland zijn bekend. De twaalf slagerijen gaan op 5 november tijdens de Slavakto de strijd met elkaar aan in live battles. Binnenkort ontvangen zij de definitieve opdrachten die ze uit moeten voeren. Leukste slagerij van Nederland De vakwedstrijd Leukste Slagerij van Nederland wordt dit...