Vlees+ 4/5 verschijnt 14 augustus

19 juni 2020
Foto: Slagerij Beerens

Vlees 4/5 verschijnt 14 augustus 2020. Vanwege het samenvoegen van de twee nummers heeft deze editie twee thema's, namelijk maaltijden en apparatuur. In dit nummer leest u onder andere een interview met retaildeskundige Paul Moers, een reportage bij Slagerij Beerens en leest u alles over de kloostervarkens van Abdij Lilbosch.

Retaildeskundige Paul Moers vertelt in een interview over de kansen die de coronacrisis biedt. "De coronacrisis biedt de ultieme kans om als ondernemer je ware gezicht te laten zien", zegt hij. "Veel consumenten houden geld over. We bezoeken met z’n allen geen concerten meer, we gaan niet meer naar pretparken en we hebben door het thuiswerken veel minder benzinekosten. Dus gaan we onszelf verwennen, bijvoorbeeld door naar de slager te gaan. Het vlees is er iets duurder dan in de supermarkt, maar wat ziet het er lekker uit. Daar komt bij dat sommige klanten de supermarkt momenteel liever mijden. Het is er druk, iedereen zit met z’n handen aan die karretjes. Dat voelt link. Zij brengen liever een bezoek aan de slager of de viswinkel. Daar is meer ruimte en de kwaliteit van de producten is beter. Die klantenstroom moet je als winkelier vasthouden."

Slagerij Beerens

Voor nummer 4/5 gaan we op bezoek bij slagerij Beerens. Deze Eindhovense slagerij en traiteur verkoopt zo’n duizend kant-en-klaarmaaltijden per week. Eigenaar Theo Beerens vertelt over het succes van zijn maaltijden. "Vooral ouderen weten de smaak van mijn maaltijden te waarderen, ik krijg veel goede reacties. Ik probeer de traditionele recepten van vroeger in ere te houden. Mijn opa maakte het stoofvlees al op deze manier en nog steeds valt het in de smaak.” 

Abdij Lilbosch

Ook gaan we langs bij de kloosterboerderij van Abdij Lilbosch. Hier houdt een groep monniken Livar-varkens, met respect voor mens, dier en omgeving. De monniken uit Echt zijn de stille kracht achter het Livar-concept. Zij brengen de varkens groot volgens een eeuwenoude traditie. Dat resulteert in bijzonder smaakvol vlees.

Naast deze drie verhalen biedt Vlees 4/5 nog veel meer. Bijvoorbeeld een artikel over de apparatuur in de slagerij, een rondvraag met het thema maaltijden, SVO-student Kevin van der Veen vertelt over zijn deelname aan EuroSkills 2020, en Jan Nederhoed laat weer het slagersvak zien in de vaste rubriek Het Ambacht. 

Wilt u Vlees 4/5 ook lezen en bent u nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vlees+ en betaal het eerste jaar slechts € 49,99 ex. BTW.

Altijd op de hoogte blijven?