Vleesbranche in de media – week 17

29 april 2022 Redactie Vleesmagazine pixabay
Foto: Pixabay

Inflatie, weinig consumenten willen betalen voor duurzaam vlees, blockchain-hamburger en een interview met Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager. Wat kwam er afgelopen week voorbij in de media over de vleesbranche?

Inflatie
De inflatie in Nederland was in april naar 11,2 procent, in maart was dit 11,7 procent. “Dit is een eerste raming op basis van nog onvolledige brongegevens”, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Duurzaam vlees
Pointer spreekt boerin Annechien ten Have. Zij investeerde miljoenen in diervriendelijker en milieuvriendelijker varkensvlees, maar kan deze schulden niet terugverdienen. Reden? Te weinig mensen willen betalen voor duurzaam vlees.

Vermindering vleesconsumptie
Wetenschappers van de Universiteit van Bonn stellen consumenten in rijke landen driekwart minder vlees moeten gaan eten zodat iedereen op aarde genoeg te eten heeft. “Het betekent ook: vlees eten in kleine hoeveelheden kan best duurzaam zijn”, aldus het Belgische MO.

Verkoop slagerij Knol
Jan en Corrie Knol hebben besloten om na 30 jaar hun slagerij in Schoonoord te verkopen. Dat staat te lezen in het Dagblad van het Noorden. “Klanten vragen ons: Je zorgt toch wel dat we weer een goede slager krijgen?”

Blockchain-hamburger
De Amsterdamse start-up The New Fork brengt een blockchain-hamburger op de markt, meldt Nu.nl. “Bij deze hamburger kun je precies zien waar je vlees, sla en broodje vandaan komen.”

Verbouwing
Slager Hennie Maurix in Neede heeft grondig verbouwd staat te lezen in Nieuws uit Berkelland. “Geheel vernieuwde productieruimtes en een compleet nieuwe winkel zijn het resultaat.”

Interview Jaap Korteweg
In De Tijd een interview met Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager. “Unilever vroeg me CEO te blijven. Daarvoor heb ik bedankt. De wereld rondvliegen en verkooppraatjes houden, daar vind ik niets aan.”

Vogelgriep
Omroep Gelderland spreekt voorzitter Bart-Jan Oplaat van de Vakbond van Pluimveehouders over de gevolgen van de heersende vogelgriep in de supermarkt. “In het vlees en in eieren is het virus nog nooit aangetroffen."

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?