Week van de Slager toont veelzijdigheid ambacht

Week van de Slager

Van 13 tot en met 18 mei 2019 kunnen slagers weer het ambacht, de creativiteit en veelzijdigheid van hun vak laten zien tijdens de Week van de Slager. Naast een nieuwe naam en een nieuw logo heeft het evenement ook een nieuw thema: 'een verrassend veelzijdig vak’.

Slagersvak en ambacht

Het doel van de Week van Slager is hetzelfde als vorig jaar toen het nog de Dag van Slager XXL heette, namelijk kinderen, jongeren en volwassenen kennis laten maken met het slagersvak en -ambacht. De slagersbranche heeft behoefte aan jonge, creatieve mensen die slager willen worden om zo voldoende in- en doorstroom te behouden. Door tijdens de Week van de Slager te laten zien hoe creatief, afwisselend en ambachtelijk het slagersvak is hopen ze jongeren en zij-instromers te enthousiasmeren voor het vak.

Deelnemende slagers kunnen zelf bepalen hoe zij invulling willen geven aan de Week van de Slager. Voorbeelden van activiteiten die georganiseerd worden zijn: een proeverij, gastlessen op school, demonstraties, workshops of een klassenbezoek.

Editie 2018

In 2018 deden meer dan 200 slagers mee aan de Dag van de Slager XXL. Een van hen was Stefan Bles van Slagerij Bles in Wehl. Hij organiseerde een speciale klantenactie, zette de barbecue aan en leidde klanten rond in de productieruimte. "Eigenlijk zou iedere slager mee moeten doen aan deze dag om ons ambacht te laten zien" zei hij in Vlees+ 3-2018.

Week van de Slager

De Week van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). De Koninklijke Nederlandse Slagers voert dit project in opdracht van Sovvb uit. De Week van de Slager vindt plaats van 13 tot en met 18 mei. Slagers die mee willen doen kunnen zich inschrijven via de website.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Het vakmanschap van slager Bas Ultee

Het vakmanschap van slager Bas Ultee

Slager Bas Ultee begon onlangs weer met het deelnemen aan vakwedstrijden. En met succes. Tijdens de Slavakto werd hij uitgeroepen tot de beste slager van de provincie Utrecht. En in februari ontving hij een eervolle vermelding bij de Grote Grillworsttest. "Met onze producten maken wij het onderscheid én kunnen wij dat onderscheid blijven waarborgen”,...

Veel inspiratie op de eerste dag van VIP 2019

Veel inspiratie op de eerste dag van VIP 2019

1 april ging de vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform, VIP 2019, van start. Bezoekers trokken in de drie hallen van Expo Houten langs de vele exposanten, het BBQ-plein, de Markt van de Toekomst en bezochten de verschillende workshops.

Samen staan we sterk

Samen staan we sterk

Zoals sommige van u ongetwijfeld zullen weten, mag ik sinds een jaar of drie ambassadeur van de KNS zijn. Een paar jaar geleden kwam men in Rijswijk met het plan om actieve slagers bij de leden van de KNS langs te sturen met de opdracht om eens te kijken hoe men ‘in den lande’ tegen de bond aankijkt.