Week van de Slager toont veelzijdigheid ambacht

Week van de Slager

Van 13 tot en met 18 mei 2019 kunnen slagers weer het ambacht, de creativiteit en veelzijdigheid van hun vak laten zien tijdens de Week van de Slager. Naast een nieuwe naam en een nieuw logo heeft het evenement ook een nieuw thema: 'een verrassend veelzijdig vak’.

Slagersvak en ambacht

Het doel van de Week van Slager is hetzelfde als vorig jaar toen het nog de Dag van Slager XXL heette, namelijk kinderen, jongeren en volwassenen kennis laten maken met het slagersvak en -ambacht. De slagersbranche heeft behoefte aan jonge, creatieve mensen die slager willen worden om zo voldoende in- en doorstroom te behouden. Door tijdens de Week van de Slager te laten zien hoe creatief, afwisselend en ambachtelijk het slagersvak is hopen ze jongeren en zij-instromers te enthousiasmeren voor het vak.

Deelnemende slagers kunnen zelf bepalen hoe zij invulling willen geven aan de Week van de Slager. Voorbeelden van activiteiten die georganiseerd worden zijn: een proeverij, gastlessen op school, demonstraties, workshops of een klassenbezoek.

Editie 2018

In 2018 deden meer dan 200 slagers mee aan de Dag van de Slager XXL. Een van hen was Stefan Bles van Slagerij Bles in Wehl. Hij organiseerde een speciale klantenactie, zette de barbecue aan en leidde klanten rond in de productieruimte. "Eigenlijk zou iedere slager mee moeten doen aan deze dag om ons ambacht te laten zien" zei hij in Vlees+ 3-2018.

Week van de Slager

De Week van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). De Koninklijke Nederlandse Slagers voert dit project in opdracht van Sovvb uit. De Week van de Slager vindt plaats van 13 tot en met 18 mei. Slagers die mee willen doen kunnen zich inschrijven via de website.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Ontwikkelingen

Ontwikkelingen

Terwijl ik dit schrijf sneeuwt het! Dikke vlokken kleuren de aarde wit en toveren een prachtig landschap. “Time flies when you’re having fun”, zeggen de Engelsen en dat is waar! De tijd vliegt; het is alweer eind januari 2019. Ik weet niet hoe u er over denkt maar het komt op mij over dat iedereen positief gestemd is over de kansen...

Op zoek naar het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Op zoek naar het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Ieder jaar gaat Brabant op zoek naar het lekkerste Brabantse Worstenbroodje. De editie van 2019 is inmiddels gestart en de voorronde bij professionele bakkers en slagers zit er al op. 27 maart wordt bekend welke professional, thuisbakker, VMBO-leerling en MBO-student het lekkerste Brabantse Worstenbroodje bakt. De afgelopen maanden kregen de deelnemende...

Voorjaarsbeurs Voets Specialiteiten

Voorjaarsbeurs Voets Specialiteiten

Op zondag 17 en maandag 18 maart 2019 organiseert Voets Specialiteiten haar twee jaarlijkse Voorjaarsbeurs. Foodondernemers, zoals bakkers en slagers, kunnen in de honderd jaar oude Koekbouw aan de CHV Noordkade in Veghel terecht voor inspiratie. Voets Specialiteiten is een leverancier van delicatessen voor kaasspeciaalzaken, AGF-speciaalzaken, koffie-...