Sucadelappen Sousvide

22 oktober 2020 Degens
Foto: Degens

Ingrediënten

  • 60 g/kg Subliem-Sousvide-basismix ZHERO
  • 1 kg sucadelappen
  • 150 ml water (is 15% op 1 kg sucadelappen)

Bereiding

  • Bestrooi de sucadelappen met de Subliem Sousvidemix Basismix ZHERO en vermeng dit goed.
  • Voeg het water toe en meng het geheel tot alles goed is opgenomen.
  • Verpak de sucadelappen vacuüm en laat deze ca. 4 uur rusten in de koeling.
  • Gaar de sucadelappen in de verpakking door deze in de steamer te plaatsen op rekken.
  • Zet daarbij de temperatuur op 80 ºC met 100% vocht voor 8 uur.
  • Koel de zakken terug in koud stromend water en koel deze daarna terug in de koeling tot ca. 2 ºC.

Tip voor de versspecialist

Wanneer men 20% vocht wil toedienen moet het gebruik van de Subliem Sousvidemix Basismix ZHERO aangepast worden naar 70 gram per kilo vlees. Voor varkensvlees geldt dezelfde bereiding van het product. Alleen de tijd voor de oven dient men aan te passen naar circa 6 uur. Bij bereiding van kip passen we de tijd aan naar anderhalf uur. Super geschikt om te garen zijn bijvoorbeeld: procureurlapjes, varkenslapjes of kipdijenlapjes.

Ga voor meer recepten naar de website van Degens.

Degens logo_klein

 

Altijd op de hoogte blijven?