BAV wil consumptie van kalkoenvlees verdubbelen

De Slanke Bourgondiër

De Coöperatieve Vereniging ter Bevordering van Afzet van Vleeskalkoenen (BAV) wil dat Nederlandse consumenten meer kalkoenvlees gaan eten. Waar de Duitse consument jaarlijks 6 kilo kalkoen eet, consumeren Nederlanders 'slechts' 1 kilo. De BAV wil de kalkoenconsumptie in Nederland verdubbelen en is  daarom in samenwerking met de Nederlandse kalkoenhouders gestart met een promotiecampagne.

De campagne is opgebouwd rondom het merk De Slanke Bourgondiër. Onder dit merk vermarkten kalkoenhouders hun producten. De Slanke Bourgondiër staat voor puur en eerlijk. Want het kalkoenvlees onder dit merk komt van Nederlandse boden en voldoen aan alle eisen die de Nederlandse overheid aan kalkoenhouders stelt.

In de campagne benadrukt BAV de gezonde eigenschappen van de kalkoen. Kalkoen is namelijk een van de meest vetarme vleessoorten. Daarnaast is kalkoen makkelijk en op veel verschillende manieren te bereiden. Op de website van De Slanke Bourgondier staan dan ook veel recepten. Ook is het mogelijk om via de website Nederlandse kalkoen te bestellen. 

In Nederland zijn er in het totaal 28 kalkoenbedrijven met 635.853 dieren. In oktober 2017 startte Jumbo met de verkoop van kalkoenvlees met één ster Beter Leven. Dit vlees is sindsdien steeds beter verkrijgbaar. Een van de leveranciers is maatschap Jenniskens in Ysselsteyn. Eigenaar Twan Jenniskens vertelt aan Nieuwe Oogst dat hij zowel Beter Leven als normale kalkoenen houdt. "Die gangbare kalkoenen hebben het ook goed, alleen de Beter Leven-dieren beschikken over nog betere leefomstandigheden."

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Canadese wetenschappers voorspellen toename campylobacter op vlees in 2080

Canadese wetenschappers voorspellen toename campylobacter op vlees in 2080

Canadese wetenschappers voorspellen een verdubbeling van het aantal Campylobacter-besmettingen tegen 2080. Oorzaak: klimaatverandering.  Campylobacter, een ziekmaker die in vlees voorkomt, veroorzaakt wereldwijd de meeste voedselinfecties. Hoe de bacterie zich verspreidt, is nog altijd onvoldoende duidelijk. De Canadezen ontdekten dat...

COV wil sterkere vleesketen

COV wil sterkere vleesketen

De Nederlandse vleessector kan economische en maatschappelijke uitdagingen alleen effectief oppakken vanuit sterkere ketenverbanden. Daarom gaat in navolging van de kalversector ook de varkenssector een nieuwe ketenorganisatie opzetten om samen gemeenschappelijke doelen te halen op het terrein van het milieu, de diergezondheid en welzijn. Dat zei...

Amerikanen nog altijd grootste vleeseters op aarde

Amerikanen nog altijd grootste vleeseters op aarde

De afgelopen 50 jaar verdubbelde de wereldbevolking van 3 miljard naar 7,6 miljard mensen. De wereldwijde vleesproductie vervijfvoudigde. Tegelijk kun je de krant niet openslaan of je leest over vleesminderen en plantaardig eten. Wat betekent dat voor de wereldwijde vleesconsumptie en waar wonen de grootste vleeseters op aarde? De BBC zocht het uit. Door...