Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

Brandt en Levie_Bietenknak

Foto: Brandt & Levie

De worstmakers van Brandt & Levie brengen een deels plantaardige knakworst op de markt. Deze worst bestaat voor een derde uit biet en kikkererwt. De andere twee derde is vlees, afkomstig van een goed gehouden varken. Met deze nieuwe culinaire worst spelen de worstmakers in op de groeiende vraag naar (deels) plantaardige producten.

Bij Brandt & Levie wordt er voortdurend geëxperimenteerd met nieuwe smaken en producten. Met de toenemende vraag naar vegetarische producten in het achterhoofd doken de worstmakers de testkeuken in. Het ontwikkelen van een geheel vegetarisch product brengt de nodige uitdagingen mee. Tijdens de zoektocht naar een smakelijke vegetarische worst kwam deze ‘hybride’ knakworst: gedeeltelijk plantaardig, gedeeltelijk varken. Om de perfecte knak te krijgen wordt deze worst net als de klassieke variant gerookt op appel- en eikenhout. 

Over Brandt & Levie

De mannen achter Brandt & Levie zijn Jiri, Geert en Samuel. De drie chefs hebben een missie: mensen inspireren om beter vlees te eten. Ze leerden het vak van worstmaker en begonnen een eigen worstenmakerij, waar ze de worst maken van goed gehouden varken.

Onlangs nodigden de de worstmakers Beandt & Levie zo'n 50 slagers én hun leermeester en Toscaanse slager Darion Cecchini uit voor een lunch. Hier spraken de slagers over de toekomst. Lees het complete verslag in Vlees+ 4-2019.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Butcher’s Heaven is doorspekt met vlees

Butcher’s Heaven is doorspekt met vlees

De tweede editie van Butchers' Heaven (13-15 oktober) kende maar één hoofdrolspeler: vlees. Het was wederom een ‘paradijs voor de carnivoor’. 'Meet the meat' was het thema en op de 60 Big Green Egg waren alle soorten te vinden: kip, lam, kalf, rund, varken, alle verwerkt in verschillende kleine gerechtjes, die met 'bones' te koop waren. Ja, zelfs de...

Samuel Levie eerste Smaakburgemeester van Amsterdam

Samuel Levie eerste Smaakburgemeester van Amsterdam

Samuel Levie van worstmakerij Brandt & Levie mag zich de eerste Smaakburgemeester van Amsterdam noemen. Dat maakte de Amsterdamse wethouder van Kunst en Cultuur, Touria Meliani, bekend tijdens het Smaakmakersdiner, de aftrap van de Amsterdam Food Week. Smaakburgemeester Samuel Levie Levie is ondernemer en strijd voor duurzaamheid in de foodwereld....

Jasper Kooijmans nieuwe commercieel directeur bij Brandt & Levie

Jasper Kooijmans nieuwe commercieel directeur bij Brandt & Levie

Jasper Kooijmans is per 1 december aangesteld als de nieuwe commercieel directeur bij Brandt & Levie worstmakers. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het versterken en uitbreiden van de positie van Brandt & Levie in Nederland en in het buitenland. Jasper Kooijmans Kooijmans heeft een lange staat van dienst in de food sector....