Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

Brandt en Levie_Bietenknak

Foto: Brandt & Levie

De worstmakers van Brandt & Levie brengen een deels plantaardige knakworst op de markt. Deze worst bestaat voor een derde uit biet en kikkererwt. De andere twee derde is vlees, afkomstig van een goed gehouden varken. Met deze nieuwe culinaire worst spelen de worstmakers in op de groeiende vraag naar (deels) plantaardige producten.

Bij Brandt & Levie wordt er voortdurend geëxperimenteerd met nieuwe smaken en producten. Met de toenemende vraag naar vegetarische producten in het achterhoofd doken de worstmakers de testkeuken in. Het ontwikkelen van een geheel vegetarisch product brengt de nodige uitdagingen mee. Tijdens de zoektocht naar een smakelijke vegetarische worst kwam deze ‘hybride’ knakworst: gedeeltelijk plantaardig, gedeeltelijk varken. Om de perfecte knak te krijgen wordt deze worst net als de klassieke variant gerookt op appel- en eikenhout. 

Over Brandt & Levie

De mannen achter Brandt & Levie zijn Jiri, Geert en Samuel. De drie chefs hebben een missie: mensen inspireren om beter vlees te eten. Ze leerden het vak van worstmaker en begonnen een eigen worstenmakerij, waar ze de worst maken van goed gehouden varken.

Onlangs nodigden de de worstmakers Beandt & Levie zo'n 50 slagers én hun leermeester en Toscaanse slager Darion Cecchini uit voor een lunch. Hier spraken de slagers over de toekomst. Lees het complete verslag in Vlees+ 4-2019.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Samuel Levie eerste Smaakburgemeester van Amsterdam

Samuel Levie eerste Smaakburgemeester van Amsterdam

Samuel Levie van worstmakerij Brandt & Levie mag zich de eerste Smaakburgemeester van Amsterdam noemen. Dat maakte de Amsterdamse wethouder van Kunst en Cultuur, Touria Meliani, bekend tijdens het Smaakmakersdiner, de aftrap van de Amsterdam Food Week. Smaakburgemeester Samuel Levie Levie is ondernemer en strijd voor duurzaamheid in de foodwereld....

Koetsier Vleeswaren onderdeel van Group of Butchers

Koetsier Vleeswaren onderdeel van Group of Butchers

Koetsier Vleeswaren B.V. uit Ruinerwold is sinds 1 augustus onderdeel van de Group of Butchers. De Group of Butchers versterkt op deze manier haar positie als marktleider in ambachtelijke vleeswaren en vleesproducten. Ook wordt het assortiment uitgebreid met de vegetarische lijn van Koetsier Vleeswaren. Koetsier Vleeswaren In 1927 begon Koetsier Vleeswaren...

Zandbergen brengt Beyond Meat op de Europese Markt

Zandbergen brengt Beyond Meat op de Europese Markt

Zandbergen World’s Finest Meat gaat Beyond Meat vertegenwoordigen in Europa. De Californische start-up Beyond Meat wordt gezien als leider op het gebied van plantaardig vlees. Het bedrijf wil nu uitbreiden naar Europa en ziet in Zandbergen de ideale partner. Vanaf juli is de Beyond Burger verkrijgbaar voor foodservice klanten van Zandbergen in Europa,...