Kalkoenhouderij De Sjroete Farm breidt het assortiment uit met drie kalkoenhammen. De Maastrichtse slagerij Pinckaers produceert deze vleeswaren. Vanaf maart zijn deze verkrijgbaar via De Sjroete Farm en Van de Ven – vers, vlees en waren.

Productontwikkelaar Jos Pinckaers ontwikkelde in overleg met Ruud en Sabrina Bos, de eigenaren van De Sjroete Farm, drie soorten kalkoenham. Allereerst is er de naturel ham, hierbij draait het om de pure smaak van het kalkoenvlees. De tweede variant is een kerrie ham en de derde groene asperge ham. “Voor deze laatste variant is gekozen omdat De Sjroete Farm midden in hét aspergebied van Nederland ligt”, vertelt Sabrina Bos.

De kalkoenhammen zijn volgens Sabrina mals van smaak en heel gezond. Ze zijn geschikt als broodbeleg, maar ook voor diverse andere toepassingen. "Een heerlijk én eerlijk nieuw product voor het vleeswarenassortiment dat niet mag ontbreken in een ambachtelijke slagerij”, aldus Sabrina Bos.

De Sjroete Farm

De Sjroete Farm is een kalkoenhouderij waar de passie voor het ambacht kalkoenhouden en de liefde voor de dieren centraal staat. Bij De Sjroete Farm kunnen de kalkoenen rustig opgroeien en rondscharrelen in de kruidenwei. De kalkoenen onderscheiden zich niet alleen door hun chique zwarte veren, maar vooral door het smaakvolle vlees.

Eind 2019 bezocht Vlees+ de Sjroete Farm. Lees onze reportage terug in Vlees+ 7-2019.

Altijd op de hoogte blijven?