Derde plaats voor Nederland tijdens IYBC

11 mei 2017

Bij de International Young Butchers Competiton hebben Dennis de Geijter en Wiebe Merkus als Nederlands team een derde plaats behaald. In het Oostenrijkse Imst werd het team uit Zwitserland eerste. Individueel won Wiebe Merkus maar liefst vier bekers en Dennis de Geijter een beker voor een eerste plaats.

Wedstrijdonderdelen

  • De Nederlandse deelnemers hebben op de volgende wedstrijdonderdeel hoog gescoord:

- Derde plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Uitbenen, uitsnijden en portioneren runderstomp

- Derde plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten

- Derde plaats voor Dennis en een tweede plaats voor Wiebe bij het onderdeel: Vervaardigen van twee keukenklare producten.

- Dennis behaalt de eerste plaats en Wiebe de tweede plaats bij het onderdeel: bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees.

Nederlands team

Het Nederlandse IYBC-team bestaat uit Dennis de Geijter, Wiebe Merkus en reserve-kandidaat Wessel Starink. Dennis werkt bij slagerij Vugts in Diessen, Wiebe is werkzaam bij Uw Slager Otte Boersma uit Eastermar en Wessel, die zeker is van deelname in 2018, werkt bij Keurslager Kosse uit Oldenzaal.

Ad Bergwerff, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagers, sprak vol trots over de resultaten van het Nederlands team. “Het was weer een spannende wedstrijd, wat hebben deze jonge vakmensen uit diverse Europese landen hun vaardigheden, creativiteit en vakmanschap getoond. Daarmee onderscheid je je als slager absoluut! De toewijding en het enthousiasme waarmee de disciplines werden uitgevoerd getuigen zonder uitzondering van de passie voor het slagersvak. Het behalen van deze derde plaats is geweldig. Alle eer is aan jullie voor de prestaties op deze wedstrijd.”

Deelname aan de IYBC wordt voor een groot deel gefinancierd door Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) en uitgevoerd door de KNS en SVO.

Altijd op de hoogte blijven?