GroenLinks wil al het Nederlandse vlees biologisch in 2035

Varken_Pixabay

GroenLinks Kamerlid Laura Bromet wil dat de zogenoemde 'kiloknaller' verdwijnt uit het winkelschap. Alle boeren moeten in 2035 biologisch of gelijkwaardig aan 3 sterren Beter Leven produceren, vindt zij. Stapsgewijs moet al het vlees gaan voldoen aan, eerst 1 ster Beter Leven (2025), 2 ster Beter Leven (2030) en uiteindelijk aan 3 ster Beter Leven (2035). Dat schrijft Pigbusiness. 

Bromet wil op deze manier de kiloknaller uitfaseren en dieren een beter leven geven. Bromet verwacht dat door haar plan om 3 sterren Beter Leven-vlees te verplichten de veestapel flink zal krimpen omdat drie sterren dieren veel meer ruimte nodig hebben. Volgende week stemt de Tweede Kamer over het voorstel. 

Wij voorspellen alvast wat er zal gebeuren. Het zal Nederlands vlees fors duurder maken en - tenzij Den Haag de grenzen sluit - zorgen voor een even geleidelijk opbouwende toevloed van minder duur vlees dat in onze buurlanden wordt geproduceerd. Nederlandse 3 sterren boeren zullen hun vlees waarschijnlijk voor het belangrijkste deel niet meer kwijt kunnen.

Zo werken open markten en vraag nu eenmaal. De Kamer moet dus eigenlijk stemmen over open of gesloten grenzen voor vlees.

Bron: Foodlog

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Cordon bleu met kaasspreads

Cordon bleu met kaasspreads

Deze keer gaan we naast vlees ook met kaas aan de gang. De bekendste vleesvariant met kaas is natuurlijk de cordon bleu, een filetlapje gevuld met ham en kaas. Ik heb een mooi stuk varkensvlees hiervoor, maar het kan ook heel goed met kalfsvlees. Je kunt ook kleine ‘vinkjes’ van een laagje smeerbare kaasspread voorzien, of een rollade. Tekst...

Chinezen eten minder varkensvlees

Chinezen eten minder varkensvlees

Vergeleken met een jaar geleden zijn de Chinezen 10 tot 15% minder varkensvlees gaan eten. Dat schat de Rabobank in een update over de Chinese varkenssector.

Wat kan een slager doen met een varkensmiddel?

Wat kan een slager doen met een varkensmiddel?

Deze keer koos Jan Nederhoed ervoor om aan het werk te gaan met een varkensmiddel. Middels zijn prijstechnisch interessant, hij betaalde er € 2,95 per kilogram voor. En een slager kan er leuke dingen mee doen!