Inschrijving wedstrijd Confrérie des Chevaliers geopend

Confrerie des Chevaliers

Slagers kunnen zich inschrijven voor de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers. De keuringen voor deze wedstrijd vinden plaats op 3 en 4 februari. De prijsuitreiking vindt ruim een maand later plaats, namelijk op 10 maart 2018 in hotel De Orangerie in Roermond tijdens een diner-dansant.

Slagers uit heel Europa

Jaarlijks nemen zo'n tweehonderd slagers uit heel Europa deel. Zij strijden om een internationale of nationale prijs. In 2017 werd Slagerij van Keulen Nederlands kampioen. Een internationale vakjury keurt alle producten op een groot aantal aspecten zoals kleur, smaak, snijvlak, zenen en mooie darm.

Om kans te maken op een prijs moeten slagers minstens twee producten in vijf verschillende categorieën inleveren. Het gaat dus om minimaal tien producten.

De categorieën

  1. Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami enz.)
  2. Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst enz.)
  3. Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees enz.)
  4. Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek enz.)
  5. Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit etc. zijn toegestaan)
  6. Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
  7. Gekookte worstsoorten en vleespastei
  8. Barbecueworst
  9. Grillworst
  10. Conserven en kant & klaar gerechten

Inschrijven

Slagers die willen deelnemen kunnen zich inschrijven door een mail te sturen aan confrerie@omegarho.nl. Het deelnemersformulier is hier te downloaden. De inschrijving sluit op zondag 28 januari 18.00 uur. Na aanmelding krijgen de deelnemers de algemene voorwaarden en benodigde formulieren toegestuurd. Deelnemers kunnen tot vrijdag 2 februari 2018 16.30 uur hun producten insturen.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november. Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters...

Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien won tijdens de Slavakto op 6 november de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2018. Keurslager Hesy uit Goirle belandde op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Keurslagerij Jongmans uit Klundert. Een geheel Brabants podium dus. Slager Marco van Strien: “In 2013 werden we ook al tweede en in 2014 hebben...

Keurslagerij Jos Smal maakt Het Perfecte Pekelvlees

Keurslagerij Jos Smal maakt Het Perfecte Pekelvlees

Keurslagerij Jos Smal won 5 november tijdens de Slavakto de vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees. Volgens de jury is dit pekelvlees “Een perfect stuk pekelvlees waar je voor om rijdt.”  Slager Jos Smal kreeg de eerste prijs uit handen van de juryvoorzitter, culinair journalist Felix Wilbrink. De tweede prijs ging naar Lieuwe Nicolaï...