Inschrijving wedstrijd Confrérie des Chevaliers geopend

Confrerie des Chevaliers

Slagers kunnen zich inschrijven voor de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers. De keuringen voor deze wedstrijd vinden plaats op 3 en 4 februari. De prijsuitreiking vindt ruim een maand later plaats, namelijk op 10 maart 2018 in hotel De Orangerie in Roermond tijdens een diner-dansant.

Slagers uit heel Europa

Jaarlijks nemen zo'n tweehonderd slagers uit heel Europa deel. Zij strijden om een internationale of nationale prijs. In 2017 werd Slagerij van Keulen Nederlands kampioen. Een internationale vakjury keurt alle producten op een groot aantal aspecten zoals kleur, smaak, snijvlak, zenen en mooie darm.

Om kans te maken op een prijs moeten slagers minstens twee producten in vijf verschillende categorieën inleveren. Het gaat dus om minimaal tien producten.

De categorieën

  1. Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami enz.)
  2. Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst enz.)
  3. Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees enz.)
  4. Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek enz.)
  5. Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit etc. zijn toegestaan)
  6. Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
  7. Gekookte worstsoorten en vleespastei
  8. Barbecueworst
  9. Grillworst
  10. Conserven en kant & klaar gerechten

Inschrijven

Slagers die willen deelnemen kunnen zich inschrijven door een mail te sturen aan confrerie@omegarho.nl. Het deelnemersformulier is hier te downloaden. De inschrijving sluit op zondag 28 januari 18.00 uur. Na aanmelding krijgen de deelnemers de algemene voorwaarden en benodigde formulieren toegestuurd. Deelnemers kunnen tot vrijdag 2 februari 2018 16.30 uur hun producten insturen.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slavakto 2018

Slavakto 2018

U bent natuurlijk ook geweest op de afgelopen Slavakto. Even met collega’s praten, misschien wel een mooie prijs in ontvangst nemen, kijken naar trends in de markt, inspiratie opdoen bij kruidenfirma’s, de producten van de vakwedstrijd bekijken, etc. Kortom de Slavakto is een driejaarlijks terugkerend evenement dat je niet mag missen. Daar...

Jasper Kooijmans nieuwe commercieel directeur bij Brandt & Levie

Jasper Kooijmans nieuwe commercieel directeur bij Brandt & Levie

Jasper Kooijmans is per 1 december aangesteld als de nieuwe commercieel directeur bij Brandt & Levie worstmakers. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het versterken en uitbreiden van de positie van Brandt & Levie in Nederland en in het buitenland. Jasper Kooijmans Kooijmans heeft een lange staat van dienst in de food sector....

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november. Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters...