Inschrijving wedstrijd Confrérie des Chevaliers geopend

Confrerie des Chevaliers

Slagers kunnen zich inschrijven voor de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers. De keuringen voor deze wedstrijd vinden plaats op 3 en 4 februari. De prijsuitreiking vindt ruim een maand later plaats, namelijk op 10 maart 2018 in hotel De Orangerie in Roermond tijdens een diner-dansant.

Slagers uit heel Europa

Jaarlijks nemen zo'n tweehonderd slagers uit heel Europa deel. Zij strijden om een internationale of nationale prijs. In 2017 werd Slagerij van Keulen Nederlands kampioen. Een internationale vakjury keurt alle producten op een groot aantal aspecten zoals kleur, smaak, snijvlak, zenen en mooie darm.

Om kans te maken op een prijs moeten slagers minstens twee producten in vijf verschillende categorieën inleveren. Het gaat dus om minimaal tien producten.

De categorieën

  1. Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami enz.)
  2. Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst enz.)
  3. Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees enz.)
  4. Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek enz.)
  5. Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit etc. zijn toegestaan)
  6. Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
  7. Gekookte worstsoorten en vleespastei
  8. Barbecueworst
  9. Grillworst
  10. Conserven en kant & klaar gerechten

Inschrijven

Slagers die willen deelnemen kunnen zich inschrijven door een mail te sturen aan confrerie@omegarho.nl. Het deelnemersformulier is hier te downloaden. De inschrijving sluit op zondag 28 januari 18.00 uur. Na aanmelding krijgen de deelnemers de algemene voorwaarden en benodigde formulieren toegestuurd. Deelnemers kunnen tot vrijdag 2 februari 2018 16.30 uur hun producten insturen.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Inschrijving voor de Grote Grillworsttest geopend

Inschrijving voor de Grote Grillworsttest geopend

Ieder jaar organiseert de KNS de Grote Grillworsttest. Slagers en worstenmakers kunnen zich weer inschrijven voor deze vakwedstrijd. Vorig jaar won Keurslager Braamskamp uit Rolde deze wedstrijd. Vanwege de winst zit slager Han Braamskamp dit jaar in de jury. Samen met tv kok en worstliefhebber Hugo Kennis en Nathan Burggraaf, gecertificeerd...

Mogelijk Salmonella in diverse worsten Uildrik worstmakerij

Mogelijk Salmonella in diverse worsten Uildrik worstmakerij

Uildriks worstmakerij haalt verschillende worsten terug vanwege een mogelijke besmetting met de salmonella bacterie, type Salmonella Goldcoast. Consumptie van deze worsten kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, met name voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Het gaat om de volgende producten: Metworst...

Samen optrekken bij werving medewerkers

Samen optrekken bij werving medewerkers

Al lange tijd stijgt het aantal openstaande vacatures in de slagersbranche. Opvolging van vader op zoon is niet meer vanzelfsprekend en het is een uitdaging om nieuwe slagerijmedewerkers te vinden. SVO vakopleiding food werkt dan ook hard aan het keren van dit tij en het veiligstellen van de toekomst van het slagersvak. Aanwezig op beroepenmarkten Als...