Meat Expo 2018

Vlees+_Meat Expo 2018

Terwijl de Nederlandse Slagersbranche zich opmaakt voor de Slavakto in november 2018, maken de Belgen zich klaar voor Meat Expo 2018. Deze vakbeurs voor de slagerij-, traiteur- en vleessector vindt elke 3 jaar plaats. In 2018 vindt de beurs plaats van 30 september tot en met 3 oktober. Meat Expo valt samen met Broodway, de vakbeurs voor de bakkerijsector.

Meat Expo 2018

Op Meat Expo zijn ruim 200 exposanten aanwezig. Zij presenteren hun (nieuwe producten, technieken en trends). Naast Belgische staan er ook verschillende Nederlandse leveranciers op de beurs. Bijvoorbeeld BK Market trailers uit Barneveld, Backsaver uit Boxtel en LRE Weegtechniek uit Hillegom. Op alle beursdagen worden er allerlei demonstraties gegeven. Slagers kunnen in de 'Street of Inspiration' terecht voor praktische business tips.

Vakwedstrijden

Naast de exposanten komt ook het vakmanschap van de slager aan bod tijdens de Eurobeef Vakwedstrijden, de Junior-Cup en de Meesterschapswedstrijd. Voor de negende keer zijn deze wedstrijden live op de beursvloer te volgen. Zowel gevestigde slagers als leerlingen dingen mee naar de Gouden, Zilveren en Bronzen Eurobeef, de Gouden Poem en de Junior Cup. een vakjury bekroond de beste innovaties in food en non-food met de Innovation Award.

Deze vakwedstrijden bieden elke slager de kans om zijn/haar producten te laten beoordelen. Het juryverslag geeft tips om de producten verder te perfectioneren. Als de jury een product bekroond, ontvangt de deelnemer een diploma. De organisatie verwacht een 1000-tal inzendingen die worden gekeurd door een equipe van 125 juryleden en medewerkers.

Beste Slager van België

Tijdens de Meesterschapswedstrijd worden de vijf beste slagers van België bekroond. Deze wedstrijd staat onder het toezicht van Denis Ducarme, Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s, Landbouw en Maatschappelijke Integratie. In 2015 was Erwin Mertens de grote winnaar. De deelnemers van 2018 moeten vier vleesproducten insturen: ambachtelijk gekookte beenham, ambachtelijke rauwe beenham, salami en Parijse worst.

Leerlingen van het 2e en 3e jaar leertijd slager-spekslager uit de middenstandsopleiding gaan de strijd aan om het Gouden Mes. Ze moeten diverse proeven binnen een gestelde tijdslimiet afleggen om hun vakmanschap te bewijzen.Verschillende leerlingen geven een bbq-demonstratie onder leiding van Belgisch BBQ-kampioen Erwin Mertens en Carine Vos.

Alle informatie over de beurs is te vinden op www.meatexpo.be.

  •  
  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november. Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters...

Veel winnaars op de Slavakto

Veel winnaars op de Slavakto

Een rij met bekers stond de hele tweede beursdag in het theater van de Slavakto te wachten om uitgereikt te worden aan de winnaars van de vakwedstrijden. Beide beursdagen stonden de met Goud en Goud* bekroonde producten uitgestald in vitrines: hammen, worstsoorten, paté’s, maaltijden, snacks. Teveel om op te noemen, maar in alle categorieën...

Belgische varkensbedrijven en slachters kunnen personeel tijdelijk de deur wijzen

Belgische varkensbedrijven en slachters kunnen personeel tijdelijk de deur wijzen

De uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) is als 'overmacht' erkend door federaal minister van Werk Kris Peeters in België. Sinds de uitbraak in België weren talloze niet-Europese landen de import van Belgisch varkensvlees. Dat heeft tot gevolg dat varkenshouders en vleesverwerkers (slachthuizen) hun activiteiten op een lager pitje zetten.  "Slachthuizen...