Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november.

Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters het zelf produceren van producten van hoge en authentieke kwaliteit binnen de slagerij bevorderen Daarnaast willen ze de kennis van ambachtelijke producten bevorderen en doorgeven aan nieuwe generaties vakgenoten.

Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Met deze doelen voor ogen startte een groep bevlogen slagers met deze vereniging. Deze groep, en tevens bestuur, bestaat uit Peter van der Geest (Heemstede), Hans de Goeij (Vianen), Wout van de Veen (Ederveen), Erik Vis (Papendrecht), Arno de Best (Nieuw Bergen), Jurgen Buurman (Twello), Marinus van den Berg (Elst), Albert Post (Hoogezand), Herman ter Weele (Oene).

De Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers is een vereniging van en voor slagers, en staat los van commerciële winkelformules en/of concepten. De vereniging verwacht het komende jaar een groei in het aantal leden. Slagers die zelf worst, vleeswaren en traiteurproducten maken kunnen lid worden. Daarnaast geldt een aantal lidmaatschapseisen.

Jaarlijks organiseert de vereniging een aantal vaktechnische en inspiratiebijeenkomsten. De volledige planning wordt binnenkort bekend gemaakt.

Ga naar de website van de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers voor meer informatie.

Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Inschrijving voor vakwedstrijden Slavakto nog open

Inschrijving voor vakwedstrijden Slavakto nog open

Vakwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van de vakbeurs Slavakto. Slagers kunnen zich nog tot 28 oktober inschrijven voor deze wedstrijden. De Slavakto vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 november. Vakwedstrijden Slavakto staat voor Slagers Vak Tentoonstelling. De vakwedstrijden zijn altijd onderdeel geweest van deze vakbeurs. Het doel was...

Zout

Zout

Na de vakantie weer goede voornemens? Nee toch niet, want genieten mag of moet weer. De vakantie geeft je de ruimte om waar je ook bent te genieten van lekkere en mooie smaken. Ook na de vakantie mogen wij genieten van al wat de natuur ons biedt. Op vakantie heb ik genoten van heerlijke gefermenteerde producten van worsten tot visconserven. Nu hoor...

Meer varkens dan inwoners in Spanje

Meer varkens dan inwoners in Spanje

Voor het eerst sinds er statistieken worden bijgehouden, werden in Spanje meer varkens geslacht dan er mensen wonen. Door Lin Batten - Foodlog Het afgelopen jaar slachtten Spaanse slachthuizen 50 miljoen varkens, aldus het Spaanse ministerie van Landbouw en Milieu. Het land telt 46,5 miljoen inwoners. Spanje kwam het afgelopen decennium sterk op als...