Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november.

Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters het zelf produceren van producten van hoge en authentieke kwaliteit binnen de slagerij bevorderen Daarnaast willen ze de kennis van ambachtelijke producten bevorderen en doorgeven aan nieuwe generaties vakgenoten.

Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Met deze doelen voor ogen startte een groep bevlogen slagers met deze vereniging. Deze groep, en tevens bestuur, bestaat uit Peter van der Geest (Heemstede), Hans de Goeij (Vianen), Wout van de Veen (Ederveen), Erik Vis (Papendrecht), Arno de Best (Nieuw Bergen), Jurgen Buurman (Twello), Marinus van den Berg (Elst), Albert Post (Hoogezand), Herman ter Weele (Oene).

De Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers is een vereniging van en voor slagers, en staat los van commerciële winkelformules en/of concepten. De vereniging verwacht het komende jaar een groei in het aantal leden. Slagers die zelf worst, vleeswaren en traiteurproducten maken kunnen lid worden. Daarnaast geldt een aantal lidmaatschapseisen.

Jaarlijks organiseert de vereniging een aantal vaktechnische en inspiratiebijeenkomsten. De volledige planning wordt binnenkort bekend gemaakt.

Ga naar de website van de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers voor meer informatie.

Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Kennis maken met de VWAS

Kennis maken met de VWAS

Zo’n vijftig mensen kwamen 11 maart bijeen bij de SVO vakopleiding food in Houten. Hiermee was de eerste bijeenkomst van de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers (VWAS) een feit. De bedoeling is dat er jaarlijks vier van deze avonden komen, naast andere activiteiten. Momenteel telt de vereniging 19 leden. “Doel is om te zorgen...

De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

De broers Joop en Peter Hiel komen uit een echte slagersfamilie. Zowel hun opa als hun vader hadden een slagerij. Ook Joop en Peter zitten in het slagersvak. Samen met hun compagnon Jacob Roodenburg runnen ze de Slagerij Gebroeders Hiel. De slagerij van hun vader zat in een dijkwinkel in Rotterdam-Zuid. Het gezin woonde boven de winkel en beide broers...

Worst maken staat op de lijst immaterieel erfgoed

Worst maken staat op de lijst immaterieel erfgoed

Worst maken is toegevoegd aan de lijst met immaterieel erfgoed door Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Er is veel vakmanschap en kennis nodig om op ambachtelijke wijze een worst te maken. Het ambacht worst maken wordt door slagers overgedragen van generatie op generatie. Dit ambacht staat onder druk. Industrieel vervaardigde en vaak...