Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november.

Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters het zelf produceren van producten van hoge en authentieke kwaliteit binnen de slagerij bevorderen Daarnaast willen ze de kennis van ambachtelijke producten bevorderen en doorgeven aan nieuwe generaties vakgenoten.

Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Met deze doelen voor ogen startte een groep bevlogen slagers met deze vereniging. Deze groep, en tevens bestuur, bestaat uit Peter van der Geest (Heemstede), Hans de Goeij (Vianen), Wout van de Veen (Ederveen), Erik Vis (Papendrecht), Arno de Best (Nieuw Bergen), Jurgen Buurman (Twello), Marinus van den Berg (Elst), Albert Post (Hoogezand), Herman ter Weele (Oene).

De Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers is een vereniging van en voor slagers, en staat los van commerciële winkelformules en/of concepten. De vereniging verwacht het komende jaar een groei in het aantal leden. Slagers die zelf worst, vleeswaren en traiteurproducten maken kunnen lid worden. Daarnaast geldt een aantal lidmaatschapseisen.

Jaarlijks organiseert de vereniging een aantal vaktechnische en inspiratiebijeenkomsten. De volledige planning wordt binnenkort bekend gemaakt.

Ga naar de website van de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers voor meer informatie.

Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Programma KNS Inspiratiecongres

Programma KNS Inspiratiecongres

Het KNS Inspiratiecongres vindt plaats op 24 juni. De organisatie belooft "een dosis kennis, inzicht en ideeën in combinatie met een aanbod van smakelijke gerechten en drankjes". Op het programma staan twee sprekers en de uitreiking van de Spareribs Throphy. Voorafgaand aan het congres is de ALV De twee sprekers op het inspiratiecongres zijn Toon...

Week van de slager succesvol

Week van de slager succesvol

De zevende editie van de Week van de Slager vond plaats van 13 tot 17 mei. Het evenement, waarin slagers hun deuren openen voor het publiek, duurde vorig jaar drie dagen. Wegens het succes besloot de organisatie dit jaar om het evenement te verlengen. Met zo’n driehonderd deelnemende slagers was het ook dit jaar weer een succes.

Campagnes Week van de Slager gestart

Campagnes Week van de Slager gestart

Volgende week, op 13 mei, gaat de Week van de Slager van start. Het doel van deze week is om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak. Dat gebeurt ook op de sociale media. Begin mei gingen de campagnes op Facebook en Instagram van start. Op de Facebookpagina van de Week van de Slager laten slagers zien dat er voor...