Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november.

Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters het zelf produceren van producten van hoge en authentieke kwaliteit binnen de slagerij bevorderen Daarnaast willen ze de kennis van ambachtelijke producten bevorderen en doorgeven aan nieuwe generaties vakgenoten.

Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Met deze doelen voor ogen startte een groep bevlogen slagers met deze vereniging. Deze groep, en tevens bestuur, bestaat uit Peter van der Geest (Heemstede), Hans de Goeij (Vianen), Wout van de Veen (Ederveen), Erik Vis (Papendrecht), Arno de Best (Nieuw Bergen), Jurgen Buurman (Twello), Marinus van den Berg (Elst), Albert Post (Hoogezand), Herman ter Weele (Oene).

De Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers is een vereniging van en voor slagers, en staat los van commerciële winkelformules en/of concepten. De vereniging verwacht het komende jaar een groei in het aantal leden. Slagers die zelf worst, vleeswaren en traiteurproducten maken kunnen lid worden. Daarnaast geldt een aantal lidmaatschapseisen.

Jaarlijks organiseert de vereniging een aantal vaktechnische en inspiratiebijeenkomsten. De volledige planning wordt binnenkort bekend gemaakt.

Ga naar de website van de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers voor meer informatie.

Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Week van de Slager toont veelzijdigheid ambacht

Week van de Slager toont veelzijdigheid ambacht

Van 13 tot en met 18 mei 2019 kunnen slagers weer het ambacht, de creativiteit en veelzijdigheid van hun vak laten zien tijdens de Week van de Slager. Naast een nieuwe naam en een nieuw logo heeft het evenement ook een nieuw thema: 'een verrassend veelzijdig vak’. Slagersvak en ambacht Het doel van de Week van Slager is hetzelfde als vorig jaar...

Mogelijk Salmonella in diverse worsten Uildrik worstmakerij

Mogelijk Salmonella in diverse worsten Uildrik worstmakerij

Uildriks worstmakerij haalt verschillende worsten terug vanwege een mogelijke besmetting met de salmonella bacterie, type Salmonella Goldcoast. Consumptie van deze worsten kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, met name voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Het gaat om de volgende producten: Metworst...

Stegeman brengt nieuwe lijn uit: Vollof

Stegeman brengt nieuwe lijn uit: Vollof

Stegeman heeft een reeks nieuwe producten op de markt gebracht; Vollof. Deze lijn bestaat uit vleeswaren die zijn verrijkt met groenten. De hybride vleeswarenproducten die al op de markt waren, vielen afgelopen jaren niet goed in de smaak bij de consument. “Dit komt omdat deze producten een smaak, geur en kleur hadden die duidelijk afweek van...