Finalisten Grote Grillworsttest 2019

griLLworst (Medium)

De eerste KNS-vakwedstrijd is gestart. Gisteren, 24 januari, keurde de vakjury bijna 100 inzendingen voor de Grote Grillworsttest. Elke grillworst werd uitgebreid bekeken en uiteindelijk selecteerde de jury tien finalisten. 12 februari maakt de jury bekend welke slager de beste grillworst maakt.

De jury bestaat dit jaar uit Hugo Kennis, tv-kok en worstliefhebber, branche erkende meesterslager Wouter van de Veen die net als het andere jurylid Nathan Burggraaf gecertificeerd keurmeester vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is. Het vierde jurylid was keurslager Han Braamskamp, die de test vorig jaar won.

De jury keurde alle inzendingen zowel warm als koud en lette daarbij op in- en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er dit jaar maar één keuring. Er vindt geen finalekeuring plaats. Op 12 februari wordt de winnaar bekend gemaakt. 

De finalisten zijn:

Bergerslag Keurslager Staphorst
Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn Santpoort Noord
Kwaliteitsslagerij Jos Huisman Deventer
Slagerij Martin Meijer Lekkerkerk
Slagerij Jan de Rooij Berkel & Rodenrijs
Sandersvers Enschede
Slagerij Bas Ultee Oudewater
Uw slager Marco Veenema Soest
Topslagerij Van de Weg Oosterwolde
Frank en Marleen van der Zande keurslager Halsteren

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Topslagerij Van de Weg maakt beste grillworst

Topslagerij Van de Weg maakt beste grillworst

Vorig jaar finalist en in 2019 de winnaar. Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde is uitgeroepen tot winnaar van de Grote Grillworsttest 2019. De jury vond deze grillworst ‘perfect in balans met een heerlijke vlees- en grillsmaak en lekker gekruid’. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Hugo Kennis, bekend tv-kok bij RTL...

VIP 2019 viert jubileum met meer inspiratie en kennis

VIP 2019 viert jubileum met meer inspiratie en kennis

De vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform vindt op 1 en 2 april plaats in Expo Houten. Dit jubileum heeft een grotere opzet en zet in op nog meer inspiratie en kennis. Op beide dagen zijn er diverse workshops gericht op ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche. VIP 2019 benut dit jaar alle drie de hallen van Expo Houten....

Slagers kunnen zich inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2019

Slagers kunnen zich inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2019

Slagers kunnen zich tot en met 9 februari aanmelden voor de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau. De keuringen van de ingezonden producten vinden plaats op 16 en 17 februari. De winnaars van de internationale, nationale en rubrieksprijzen worden op 6 april bekend gemaakt tijdens een...