Finalisten Grote Grillworsttest 2019

griLLworst (Medium)

De eerste KNS-vakwedstrijd is gestart. Gisteren, 24 januari, keurde de vakjury bijna 100 inzendingen voor de Grote Grillworsttest. Elke grillworst werd uitgebreid bekeken en uiteindelijk selecteerde de jury tien finalisten. 12 februari maakt de jury bekend welke slager de beste grillworst maakt.

De jury bestaat dit jaar uit Hugo Kennis, tv-kok en worstliefhebber, branche erkende meesterslager Wouter van de Veen die net als het andere jurylid Nathan Burggraaf gecertificeerd keurmeester vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht is. Het vierde jurylid was keurslager Han Braamskamp, die de test vorig jaar won.

De jury keurde alle inzendingen zowel warm als koud en lette daarbij op in- en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er dit jaar maar één keuring. Er vindt geen finalekeuring plaats. Op 12 februari wordt de winnaar bekend gemaakt. 

De finalisten zijn:

Bergerslag Keurslager Staphorst
Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn Santpoort Noord
Kwaliteitsslagerij Jos Huisman Deventer
Slagerij Martin Meijer Lekkerkerk
Slagerij Jan de Rooij Berkel & Rodenrijs
Sandersvers Enschede
Slagerij Bas Ultee Oudewater
Uw slager Marco Veenema Soest
Topslagerij Van de Weg Oosterwolde
Frank en Marleen van der Zande keurslager Halsteren

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Europese commissie wil verbod op vleesnamen voor vegetarische producten

Europese commissie wil verbod op vleesnamen voor vegetarische producten

Een vegetarische hamburger of vegaworst. Als het aan de Landbouwcommissie van het Europees Parlement ligt zijn deze benamingen binnenkort verleden tijd. In de commissie werd het verbod op vleesnamen voor vegetarische producten met een ruime meerderheid aangenomen.

KNS-voorzitter Fred Karremans overleden

KNS-voorzitter Fred Karremans overleden

Op 27 maart is Fred Karremans overleden. De voorzitter van de KNS overleed na een kort ziekbed. De KNS maakte zijn overlijden met grote verslagenheid bekend.

Samen staan we sterk

Samen staan we sterk

Zoals sommige van u ongetwijfeld zullen weten, mag ik sinds een jaar of drie ambassadeur van de KNS zijn. Een paar jaar geleden kwam men in Rijswijk met het plan om actieve slagers bij de leden van de KNS langs te sturen met de opdracht om eens te kijken hoe men ‘in den lande’ tegen de bond aankijkt.