Keurslagerij Tholhuijsen is maar 10 maanden per jaar open

Slagerij Tholhuijsen_Vlees+ 3-2019

Keurslagerij Tholhuijsen in Renesse is een echte seizoenswinkel. In de zomer trekt de slager veel meer klanten. “We hebben daarom bewust de keus gemaakt om in januari en februari te sluiten”, zegt eigenaar Rob Tholhuijsen. Die maanden zijn de vaste klanten aangewezen op de supermarkt.

Dit betekent dat Tholhuijsen zijn klanten in maart weer terug moet winnen. Hiervoor moet de slager zich onderscheiden. “We maken veel zelf, maaltijden, vleeswaren, worsten. Een deel wordt ingevroren zodat het vers afgegrild kan worden." De slager wil niet te veel inkopen, want dat komt de versheid niet ten goede. “We willen de ambachtelijkheid behouden. Bijvoorbeeld een broodje beenham wordt vers gemaakt.” De specialiteit in Zeeuws Spek.

In de zomer zijn er veel toeristen in Renesse, vooral veel families en gezinnen. "Er is dus klandizie voor een breed assortiment producten”, zegt Rob Tholhuijsen. Maar barbecuevlees is het topproduct van de slager, zoals spareribs, worstjes, burgers, maar ook ribeye en procureur. 

Tholhuijsen werk samen met de campings in het dorp en geeft kortingsbonnen uit voor een barbecuepakket. Eenzelfde soort samenwerking heeft hij met de Praxis en een tuincentrum. Die geven een stempelkaart uit en een volle spaarkaart geeft 40 procent korting op een barbecuepakket op bij slagerij Tholhuijsen. “Vorig jaar hebben we totaal 900 barbecuepakketten verkocht, een topseizoen”, lacht de slager.

Meer weten over Keurslagerij Tholhuijsen? Lees dan het complete artikel in Vlees+ 3-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefexemplaren aan!

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion introduceert een nieuw assortiment vlees voor op de barbecue, BBQ Start. Jord Althuizen, bekend van Smokey Goodness, ontwikkelde de bijpassende kruidenrubs.

Nieuw seizoen Baas BBQ

Nieuw seizoen Baas BBQ

Deze zomer gaat groothandel Makro weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland. In het nieuwe seizoen van ‘Baas BBQ’ strijden 15 teams in een afvalrace om de titel Baas BBQ.

Transparantie in Ierse slagerijen

Transparantie in Ierse slagerijen

Ierland heeft een naam als producent van rundvlees, maar slechts tien procent van dit vlees blijft in het land. De verkoop vindt – net als bij ons – plaats via slagerijen. Bij retailers zoals Avoca en Dunnes stores kom je ambachtelijke slagerijen tegen die transparant en vol beleving zijn. Het ambacht kan je in bij deze retailers zien....