Keurslagerij Tholhuijsen is maar 10 maanden per jaar open

Slagerij Tholhuijsen_Vlees+ 3-2019

Keurslagerij Tholhuijsen in Renesse is een echte seizoenswinkel. In de zomer trekt de slager veel meer klanten. “We hebben daarom bewust de keus gemaakt om in januari en februari te sluiten”, zegt eigenaar Rob Tholhuijsen. Die maanden zijn de vaste klanten aangewezen op de supermarkt.

Dit betekent dat Tholhuijsen zijn klanten in maart weer terug moet winnen. Hiervoor moet de slager zich onderscheiden. “We maken veel zelf, maaltijden, vleeswaren, worsten. Een deel wordt ingevroren zodat het vers afgegrild kan worden." De slager wil niet te veel inkopen, want dat komt de versheid niet ten goede. “We willen de ambachtelijkheid behouden. Bijvoorbeeld een broodje beenham wordt vers gemaakt.” De specialiteit in Zeeuws Spek.

In de zomer zijn er veel toeristen in Renesse, vooral veel families en gezinnen. "Er is dus klandizie voor een breed assortiment producten”, zegt Rob Tholhuijsen. Maar barbecuevlees is het topproduct van de slager, zoals spareribs, worstjes, burgers, maar ook ribeye en procureur. 

Tholhuijsen werk samen met de campings in het dorp en geeft kortingsbonnen uit voor een barbecuepakket. Eenzelfde soort samenwerking heeft hij met de Praxis en een tuincentrum. Die geven een stempelkaart uit en een volle spaarkaart geeft 40 procent korting op een barbecuepakket op bij slagerij Tholhuijsen. “Vorig jaar hebben we totaal 900 barbecuepakketten verkocht, een topseizoen”, lacht de slager.

Meer weten over Keurslagerij Tholhuijsen? Lees dan het complete artikel in Vlees+ 3-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefexemplaren aan!

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Barbecueseizoen op volle toeren

Barbecueseizoen op volle toeren

Nu we aan huis gekluisterd zijn, biedt buiten eten een prettige afleiding. Zodra het even kan, gaat de barbecue aan. Nieuwe recepten en gerechten zijn daarbij zeer welkom. De slager kan helpen om origineel, lekker en voordelig te barbecueën en om daarbij een horeca-ervaring te evenaren.

BBQ-en blijft populair in Nederland

BBQ-en blijft populair in Nederland

BBQ-en blijft populair in Nederland. Het aantal BBQ-ers blijft hoog, de frequentie neemt iets toe en de waardering blijft hoog. Wel verandert het karakter. Er wordt minder op de grill gelegd, het aandeel van vleesvervangers neemt toe en er worden nieuwe kooktechnieken gebruikt. Dat blijkt uit het Nationaal BBQ Onderzoek 2019.

Belgisch team wint WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën 2019

Belgisch team wint WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën 2019

Tijdens de zevende editie van het internationaal BBQ-spektakel vond het officiële WBQA Open Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën plaats. BBQ team Five Q uit België won de overall titel. Het Dutch BBQ team werd uitgeroepen tot de nieuwe WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019.