KNS start onderzoek naar houdbaarheid soepen

Goulashsoep_Pixabay

Foto: Pixabay

Erwtensoep, goulashsoep, ossenstaartsoep... Soepen zijn een belangrijk product voor veel slagers. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is een onderzoek gestart naar de houdbaarheid van na-gepasteuriseerde soepen en geeft op de website een update.

Volgens de Hygiënecode hebben na-gepasteuriseerde producten een houdbaarheid van twee weken bij  3 °C. Het lijkt er op dat soepen een langere houdbaarheid hebben. Het onderzoek van brancheorganisatie KNS moet hier duidelijkheid in scheppen. Het doel is om tot een procedure te komen waarmee slagers een langere houdbaarheid aan de producten mee kunnen geven.

Het onderzoek kijkt onder andere naar het effect van dikte van de soep, de begintemperateur en verhitting in een combisteamer en een kookketel. Op de website van KNS zijn de voorlopige onderzoeksresultaten te lezen. Het is niet bekend wanneer de definitieve uitkomst bekend is.

Bron: KNS

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.