Praktisch
Uit dit dossier
Tips en tricks voor werken in de slagerij bij hoge temperaturen
De komende dagen wordt het warm in Nederland. Vandaag en morgen verwachtten meteorologen tropische temperaturen en geldt het Nationaal Hitteplan. Hoe ga je om met de hitte in de slagerij?
KNS start onderzoek naar houdbaarheid soepen
Erwtensoep, goulashsoep, ossenstaartsoep... Soepen zijn een belangrijk product voor veel slagers. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is een onderzoek gestart naar de houdbaarheid van na-gepasteuriseerde soepen en geeft op de website een update.
Welke additieven zijn toegestaan in welke producten?
Vanaf 1 oktober 2021 gaat de NVWA weer controleren op het gebruik van additieven in vleesbereidingen en vleesproducten. Bij overtreding riskeren slagers en andere vleesondernemers een fikse boete. Maar hoe weet je welke additieven zijn toegestaan?
Slager Björn van Koppen uit Naaldwijk blijft vernieuwen
Ondernemer Björn van Koppen is een markante verschijning. Kale kop, baard en armen vol tatoeages. De liefde voor het vak spat ervanaf. Dat vak omvat tegenwoordig steeds meer. “Je moet overal een beetje verstand van hebben: vlees, omgaan met klanten, managen en marketing. Je kunt nergens een onvoldoende voor scoren.” Door te investeren in automatisering...
Eerste maatregelen Single Use Plastics
Slagers, bakkers en visdetaillisten krijgen vanaf 3 juli te maken met de Single Use Plastics-richtlijn (SUP), die door de EU is afgekondigd. Kanttekening daarbij: de Europese Commissie moet nog een document met exacte definities publiceren van de begrippen die in de richtlijn voorkomen. Wanneer mag je bijvoorbeeld stellen dat je product herbruikbaar...