‘Mensen doen graag boodschappen bij ons’

16 september 2020 Xandra Veltman

De consument gaat niet meer alleen naar de slager voor kwalitatief vlees en vakkennis. Steeds vaker bezoekt hij de slagerij voor een complete maaltijd. Een kansrijke groeimarkt. Vandaag het derde deel van de rondvraag 'Verse maaltijd van de slager' met Edward Uw Slager en FAK Software.

De Nijkerkse slagerij Edward Uw Slager bestaat dit jaar een kwart eeuw. Helaas zonder feest, vanwege het coronavirus. De crisis en de lockdown vormden wel aanleiding om de automatisering aan te pakken, zegt eigenaar Edward van de Pol. “Deze tijd biedt veel kansen. Het is bizar druk en we moeten stevig doorwerken om tegelijkertijd de gehele automatisering door te voeren. Maar dan zijn we voorlopig ook klaar. Ik wil een perfecte online-omgeving waar mensen in twee klikken kunnen bestellen, waarna de orderuitvoering gesmeerd loopt en de keuken soepel kan doorwerken.”

Sinds Van de Pol een nieuwe verkoopwagen heeft laten bouwen, nu bijna tien jaar geleden, blijft zijn omzet groeien. Met een uitschieter in deze coronatijd. “Mensen kopen graag op de markt, er is ruimte, frisse lucht, we hebben gezorgd voor goede afscheidingen en stewards die alles regelen als het druk is. Wijzelf werken met een fantastisch team. Onze uitstraling maakt dat mensen zich welkom voelen en graag boodschappen bij ons doen. Drie weken geleden zijn we gestart met ‘Steak-Away’ en er komen nu al herhalingsbestellingen binnen. Dit neemt een vaart, net zoals de maaltijden. Mensen gaan thuis uit eten. Wij bieden een compleet pakket, inclusief een nette verpakking. Want het oog wil ook wat.”

Van de Pol benaderde het automatiseringsbedrijf FAK Software. Hij kende het bedrijf van een beurs. Bij het eerste serieuze gesprek nam hij z’n websitebouwer en Facebook-campagnevoerder mee om de kritische vragen te stellen. Hij wist al dat het systeem van FAK goed te koppelen is aan zijn digi-weegschalen en boekhoudprogramma. “Maar ik wilde niet voor verrassingen komen te staan. We hebben onze populariteit te danken aan onze authenticiteit en eerlijkheid. We hebben een heel strak productiesysteem waar we onszelf en de leveranciers strikt aan houden. We werken volgens een vast patroon. FAK past daar perfect bij. Mijn uitgangspunt is dat je mensen om je heen moet verzamelen met verstand van zaken in het vak dat ze uitoefenen. Van garagehouder tot softwarebedrijf, je moet op ze kunnen bouwen.

Dit is het derde deel van deze rondvraag. Volgende week verschijnt het vierde en laatste deel. Lees hier deel 1 en deel 2 terug. Abonnees van Vlees+ lezen de complete rondvraag online of in Vlees+ 4/5-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vlees+ en betaal het eerste jaar slechts € 49,99 excl btw.

Altijd op de hoogte blijven?