‘Met de Cloud-oplossing win je tijd voor je zaak’

2 december 2020 Xandra Veltman

Wat worden de trends van 2021? En in hoeverre maakt de slager gebruik van trends in de branche? Terwijl de een zich volledig stort op nieuwe smaken, digitale mogelijkheden en een bezorgservice, profileert de ander zich door dat juist níet te doen. Vandaag deel 1 van deze rondvraag met Lenstra Informatica.

Lenstra Informatica lanceert dit jaar nog WeightManager Online. Hiermee kan de gebruiker de bekende software voor de zaak online via de Cloud gebruiken, net zo gebruiksvriendelijk als de bestaande WeightManager. Lenstra komt daarmee tegemoet aan de vraag om altijd en overal online te kunnen werken.
Weightmanager bundelt meerdere functio­naliteiten voor verschillende ­werkzaamheden in één centraal pakket; van koppeling met de kassa-weegschaal en webshop-integratie tot digitale schapkaarten en financiële administraties. Het is zeer uitgebreid en gebruiksvriendelijk. “En nu dus ook voorzien van een Cloud-oplossing”, zegt Martin Pikard.

Hij werkt als jonge programmeur samen met Lenstra. “We spreken elkaars programmeertaal. Jan heeft een wereld aan kennis en ervaring, ik focus op techniek en web-based programmeren. Wilma, die samen met haar vader Jan eigenaar is, denkt vanuit de gebruikers en vertaalt alles direct naar de praktijk.”

De software communiceert online met de winkelkassa. Met enkele klikken kun je prijzen aanpassen, weekacties doorvoeren en (dag)rapportages uitdraaien. Dit kan met de nieuwe software 24/7 vanaf elke plek en elk device verbonden met het internet. Uniek is dat Lenstra een onafhankelijk centraal systeem heeft om alles binnen je (web)winkel aan te sturen; Weight­Manager koppelt met de meeste grote merken. Wilma: “Hiermee bedienen we al onze klanten. Sommigen zijn het meest gebaat bij dagrapporten en het wijzigen van artikelen en prijzen. Anderen willen veel meer informatie verwerken. Dat kan. De software is geavanceerd; je kunt er allerlei rapportages op loslaten waardoor je bijzonder veel controle op je managementcijfers hebt. Denk aan inkoop verwerken, kostprijzen­analyses maken en winstmarges instellen. Die gegevens worden vanuit je management gelijk doorgevoerd naar alle essentiële zaken in je onderneming: van kassa tot webshop – en nu dus ook in de Cloud. Zo hopen we ondernemers weer meer tijd te kunnen geven voor hun zaak.”

Jan Lenstra bracht in 2004 het eerste volledige PC-bestuurbare pakket op de markt: de WeightManager. Het werd snel bekend, zegt Wilma Lenstra. “Destijds uniek was bovendien dat je WeightManager niet koopt; je huurt het voor een klein bedrag. Mijn vader had als het ware SaaS (Software as a Service, red.) uitgevonden. Dat is iets waar nu de modernste bedrijven mee werken. De formule is dat we de software continu doorontwikkelen, verbeteren en innoveren. Onze klanten hebben altijd het allernieuwste zonder extra investeringen.”

Dit is het eerste deel van de rondvraag 'Trend biedt kansen en elke slager reageert er anders op'. Volgende week verschijnt deel 2. Abonnees van Vlees+ lezen de complete rondvraag online of in Vlees+ 8-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vlees+ en betaal het eerste jaar slechts € 49,99 excl btw.

Altijd op de hoogte blijven?