Nieuw seizoen Baas BBQ

Baas BBQ Makro

Deze zomer gaat groothandel Makro weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland. In het nieuwe seizoen van ‘Baas BBQ’  strijden 15 teams in een afvalrace om de titel Baas BBQ. 

Paulo Peereboom, CEO van Makro: “Het succes van ‘Baas BBQ’ 2018 gaan we in 2019 overtreffen met een geheel vernieuwd format en een nog veelzijdigere jury. Uiteraard wint het team dat het beste slaagt in het bereiden van de gerechten, de felbegeerde titel ‘Baas BBQ 2019‘. Makro wil met dit programma onder andere laten zien dat wij niet alleen koks, maar alle ondernemers, steunen om het uiterste uit zichzelf te halen. Door gebruik van kwaliteitsproducten, onder leiding van de juiste expertise, worden de BBQ koks nóg beter.“

Alle gerechten die de teams maken worden beoordeeld door een professionele en gevarieerde jury. Deze staat dit jaar wederom onder leiding van BBQ-koning Jeremy Vermolen. Carolina van Dorenmalen verzorgt de presentatie, Zij won onlangs prijzen voor de beste blog, Foodie-ness, en beste foodvlogger.  

Elke week zit er een andere Michelin Chef in de jury. Deze stelt, op basis van producten die verkrijgbaar zijn bij Makro, de pantry samen en bereidt het gerecht voor. De kandidaten krijgen 50 minuten de tijd om geïnspireerd door en gebruik makend van de ingrediënten van het gerecht van de topchef een eigen gerecht op de BBQ te bereiden. De jury let bij de beoordeling van de gerechten op smaak, creativiteit en presentatie.

Makro laat met deze BBQ challenge zien wat de barbecuetrends voor het grillseizoen 2019 worden en dat koken op de BBQ zowel lekker als gezond is. De deelnemers gaan aan de slag met zowel vlees, vis als groente. 

RTL 4 zendt het nieuwe programma uit vanaf zondag 14 april tot en met 2 juni 2019. In acht afleveringen strijden 15 teams vanuit verschillende Makro-vestigingen om de titel ‘Baas BBQ 2019’.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Keurslagerij Tholhuijsen is maar 10 maanden per jaar open

Keurslagerij Tholhuijsen is maar 10 maanden per jaar open

Keurslagerij Tholhuijsen in Renesse is een echte seizoenswinkel. In de zomer trekt de slager veel meer klanten. “We hebben daarom bewust de keus gemaakt om in januari en februari te sluiten”, zegt eigenaar Rob Tholhuijsen. Die maanden zijn de vaste klanten aangewezen op de supermarkt. Dit betekent dat Tholhuijsen zijn klanten...

Nederlanders barbecueën steeds vaker en beter

Nederlanders barbecueën steeds vaker en beter

Barbecueën blijft populair in Nederland. Daarbij wordt steeds vaker gekozen voor een duurdere barbecue en voor kwaliteitsproducten. 30 procent van de barbecueënde Nederlanders ziet de barbecue zelfs als statussymbool. Dat blijkt uit het jaarlijkse BBQ-onderzoek onder 1042 Nederlanders van Kieskeurig.nl.

Belgisch team wint WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën 2019

Belgisch team wint WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën 2019

Tijdens de zevende editie van het internationaal BBQ-spektakel vond het officiële WBQA Open Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën plaats. BBQ team Five Q uit België won de overall titel. Het Dutch BBQ team werd uitgeroepen tot de nieuwe WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019.