De slagersvakwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van de VAS-beurs, die op 4 en 5 november plaatsvindt in Nieuwegein. Slagers kunnen zich tot zondag 27 oktober 22.00 uur online inschrijven voor deze wedstrijd.  Op 5 november worden de prijzen uitgereikt.

Er zijn veel rubrieken, van worstsoorten en vleeswaren tot traiteur en schotels. Behalve de categorieprijzen, wordt er een Algemeen Kampioen, een Jongerenkampioen en een VAS-kampioen gehuldigd. Die laatste moet lid zijn van de VAS, Vereniging voor Amsterdamse Slagers. De productkeuring vindt voorafgaand aan de beurs plaats bij SVO in Houten.

De regels en instructies van de VAS-vakwedstrijden zijn veranderd. Dit is gebeurd vanuit het oogpunt van duurzaamheid en om de kwaliteit van de ingezonden producten en de keuring naar een hoger niveau te tillen. Voortaan mogen er aangesneden producten ingeleverd worden, wel met een minimumgewicht van 2 kilo (met uitzondering van zak-broekeinde). Meer informatie over het inschrijven, instructies en informatie is te vinden op www.slagerswedstrijden.nl.

De VAS-beurs vindt plaats op 4 en 5 november in de nieuwe locatie: de Beursfabriek in Nieuwegein. Het thema is: Vlees is een geschenk.

 

Altijd op de hoogte blijven?