Bijzonder vlees
Uit dit dossier
Nice to Meat importeert Luma-vlees
Horecaslager Nice to Meat importeert als eerste Luma-vlees naar de Benelux. Dat meldt de Restaurant Krant. Luma-vlees wordt gerijpt met behulp van een in de natuur gevonden, maar veredelde schimmel die het vlees een speciale smaak moet geven. Deze rijpingsmethode is in Zwitserland ontwikkeld. Het Zwitserse bedrijf plaatst het zorgvuldig geselecteerde...
Meer miljoenen voor Meatable
Meatable heeft $47 miljoen aan nieuwe financiering binnen gesleept. Een concortium van verschillende life science- en voedselbedrijven, waaronder DSM, investeren in de kweekvleesmaker.
Kostprijs kweekvlees kan in toekomst omlaag
In de toekomst kan de kostprijs van kweekvlees omlaag. Volgens CE Delft is een kostprijsbesparing tot 75 procent mogelijk, waardoor de productiekosten dichtbij de kosten van de gewone vleesproductie komen te liggen.
Gekweekt vlees: diervriendelijk maar (nog) niet milieuvriendelijk
Kweekvlees wordt gepresenteerd als diervriendelijker én milieuvriendelijker alternatief voor slachtvlees. Maar wat dat laatste betreft, gaat die vlieger lang niet altijd op.
Ribeye van kweekvlees uit de printer
Aleph farms zet samen met Technion een nieuwe stap in de ontwikkeling van kweekvlees, een alternatief voor slachtvlees. De twee partijen combineerden kweekvlees met 3D-bioprinttechnologie en produceerden een ribeye steak.