Bijzonder vlees

Uit dit dossier
Meatable ontwikkelt vlees uit één cel

Meatable ontwikkelt vlees uit één cel

Echt vlees produceren met een minimale impact op mens, milieu en dier, dat is de missie van de nieuwe Nederlandse startup Meatable. De startup, opgericht in samenwerking met wetenschappers van Cambridge en Stanford, is in het bezit van een patent waarmee met één cel 100% echt vlees - met zowel spier- als vetcellen -, kan worden geproduceerd,...

Campagne Man in de Pan van start

Campagne Man in de Pan van start

Bionext startte vorige week met de campagne 'Man in de Pan. De campagne moedigt consumenten aan om het vlees van hanen, bokken en stieren te gebruiken. Op de website staan allerlei tips en recepten. Daarnaast kunnen consumenten berekenen hoeveel mannetjesdieren er horen bij hun zuivel- en eierconsumptie. Vlees van mannetjesdieren Het vlees van hanen,...

Boktoberfeesten van Bio Goat Meat

Boktoberfeesten van Bio Goat Meat

Volgende week is het oktober en staan de Boktoberfesten op het programma. De organisatie ligt in handen van Bio Goat Meat vanuit het merk Bokkenbunker Boktober. Boktoberfeesten vinden plaats in verschillende restaurants. De Duitse Oktoberfesten zijn de inspiratiebron. Dit betekent lange tafels, bierpullen, Duitse Schlagers, bokwurst und sauerkraut. Bokworst...

In 2021 wil Mosa Meat kweekvlees op Nederlandse markt brengen

In 2021 wil Mosa Meat kweekvlees op Nederlandse markt brengen

Het Nederlandse bedrijf Mosa Meat wil in 2021 kweekvlees op de markt brengen. Via fundraising heeft het bedrijf hiervoor 7.5 miljoen euro opgehaald. De Europese voedselautoriteit EFSA moet eerst nog goedkeuring verlenen aan het kweekvlees voordat het op de markt kan worden gebracht. Kweekvlees Professor Mark Post, hoogleraar vasculaire fysiologie...

Vergeten vlees of vergeten klanten?

Vergeten vlees of vergeten klanten?

De laatste tijd duikt de kreet ‘vergeten vlees’ regelmatig op. Ineens krijgt het longhaasje, middenrif en kopvlees, in de vorm van runder-, kalfs- of varkenswangen, weer waarde. Hele generaties is door het gehakt gedraaid, maar nu zijn we er met z’n allen achter gekomen dat we er lekkere dingen van kunnen maken. Ik vind het wel een...